PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/nederland-de-krachtigste-houtversnipperaar-voor-rijbewijs-b-17498
ad

Nederland: De krachtigste houtversnipperaar voor rijbewijs B

Press release January 7, 2014 De krachtigste houtversnipperaar

Linddana presenteert de nieuwe TP 175 MOBIL - het resultaat van een innovatieve productontwikkeling. Deze op een aanhanger te vervoeren houtversnipperaar zet nieuwe normen voor capaciteit en kracht in de klasse onder de 750 kilo

958 1

Als een van ’s werelds toonaangevende op het gebied van houtversnipperaars introduceert Linddana een nieuwe houtversnipperaar met een gewicht van onder de 750 kilo. De nieuw ontwikkelde TP 175 MOBIL is de opvolger van het succesmodel TP 160 MOBIL, dat al geruime tijd zijn bedrijfszekerheid en efficiency bij het onderhoud van parken en groenzones over de gehele wereld heeft bewezen.    

Groter met een boomdiameter van 17,5 centimeter
De nieuwe TP 175 MOBIL heeft een krachtige hydraulische invoerrol die bomen met een diameter tot 17,5 centimeter kan versnipperen. Als gevolg van de grotere diameter heeft TP 175 MOBIL een hogere capaciteit dan enig andere houtversnipperaar onder de 750 kilo op de markt. Bovendien biedt de Twin Disc met het TP OptiCut messensysteem een bijzonder gelijkmatige doorvoer door de machine. Het resultaat is een bijzonder uniforme snipperkwaliteit bij een optimaal gemiddeld brandstofverbruik van slechts 3,5 liter per uur, vertelt het hoofd product ontwikkeling van Linddana, Robert Eriksen.

Dankzij de krachtige 4 -cilinder Lombardini dieselmotor van 35 pk werkt de houtversnipperaar agressief en efficiënt.  

Krachtiger dankzij een nieuw type hoogsterkte staal
Bij de ontwikkeling van de TP 175 MOBIL is zijn wij er in geslaagd om het gewicht van de machine te verminderen maar tegelijkertijd de constructie te verstevigen. De oorzaak daarvan is eenvoudig. De TP 175 MOBIL is gemaakt van hoogsterkte staal dat 50 % sterker is dan een constructie van tradi-tioneel staal. De platen van dit type staal zijn dunner, wegen minder, maar zijn veel sterker.

Eenvoudiger transport
Al meer dan 30 jaar heeft Linddana in de fabriek in Denemarken houtversnipperaars ontwikkeld en geproduceerd met de duidelijke doelstelling om tegemoet te komen aan de eisen voor bedrijfszekerheid en efficiëntie bij het werk bij groenvoorzieningen en in de bosbouw. Op basis van deze marktgerichte productfilosofie is de nieuwe TP 175 MOBIL ontwikkeld.

- Met een gewicht van minder dan 750 kilo zorgen wij ervoor dat iedereen met een gewoon rijbewijs B de TP 175 MOBIL mag vervoeren en daardoor de voordelen van de machine kan benutten. Het was voor ons van essentieel belang dat de vermindering van het gewicht niet ten koste mocht gaan van de functionaliteit of kwaliteit. De functionaliteit en bedrijfszekerheid van de nieuwe TP 175 MOBIL is daarom geheel conform de kwaliteit die zo kenmerkend is voor de houtversnipperaars in ons assortiment, zegt Jørgen Due Jensen, alg. directeur van Linddana.

Gereedschapskist en 3 jaar garantie
De hoge kwaliteit van het assortiment wordt benadrukt doordat  Linddana als enige producent op de markt 3 jaar garantie biedt op TP houtversnipperaars.

De TP 175 MOBIL wordt geleverd met een TP gereedschapskist waarin alle bedrijfskritische slijtagedelen zijn opgenomen. Daardoor kunnen onderdelen snel ter plekke worden vervangen en dat geeft minder machinestilstand.

In  Nederland zijn  Linddanas TP houtversnipperaars verkrijgbaar bij OBM TEC, www.obmtec.com

Zie www.tpchipper.com voor nadere informatie.

Informatie over TP 175 MOBIL
Maximum boomdiameter    175 mm
Opening bij wals    H x B = 175 x 191 mm
Snipperprincipe     Schijvenhakselaar (Twin disc, TP OptiCut)
Brandstofverbruik    3,5 liter / uur
Snippergrootte    4 - 12 mm
Gewicht     < 750 kiloSubjects


De krachtigste houtversnipperaar
ad