PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/kriminalpr%C3%A6ventivt-kort-over-danmark-5099
ad

Kriminalpræventivt kort over Danmark

Press release March 26, 2008 Public

Natteravne giver unge tryghed i nattelivet - Mountainbikes engagerer unge i Albertslund - Bokseren Reda Zam Zam fik en vigtig rolle i Gellerup - Gå en tur i Vollsmose og oplev bydelen før og efter kriminalpræventiv indsats... det er private og offentlige elementer i den danske kriminalpræventive indsats, vi hører om lidt tilfældigt - Nu bliver det hele samlet i forbindelse med Det Kriminalpræventive Råds årsmøde i København, 31. marts.

Over hele landet kæmper personer og grupper for at slette det billede, som desværre for ofte tager plads i vores medier: Vold, røveri, ild i gaden o.s.v. For at synliggøre de mange kræfter, der dagligt sættes ind såvel professionelt som på fritidsplan, samler Det Kriminalpræventive Råd næsten 40 forskellige projekter fra hele landet ved rådets årsmøde i København, 31. marts.


"Vi samler alle de gode kræfter i en kombination af årsmøde og en messe, hvor alle projekterne viser, hvad de står for", siger rådets sekretariatschef, Anna Karina Nickelsen. "Samtidig håber vi, det skaber inspiration på tværs af projekterne og blandt de mange gæster på årsmødet. Messen giver et fint indblik i alt det, der rører sig, på såvel private som offentlige initiativer - glædeligvis også ofte tværgående. Det er et imponerende aktivitets-niveau, vi præsenterer fra hele landet", fortsætter Anna Karina Nickelsen. "Og selvom vi desværre jævnligt hører om ulykkelige hændelser, så gøres der en stor indsats i dag - og det brede felt af udstillere viser, hvor mange steder man faktisk kan sætte ind."


Udover de tidligere omtalte er det bl.a.:  Red Barnets sikkerchat.dk med oplysninger om sikkerhed for børn og unge - Flere voldscentre for børn og kvinder er repræsenteret - Rigspolitiets Forebyggelsescenter, der skal styrke politiets forebyggende arbejde - Projekter for unge i f.eks. Aalborg og Esbjerg - Trygt natteliv i Holstebro - samt mange andre (se den vedhæftede liste over udstillere).


Messen med det kriminalpræventive kort afvikles i Nationalmuseets Egmontsal sideløbende med rådets årsmøde. På årsmødet kommenterer formanden, professor Eva Smith, det seneste år og fremtiden for rådets arbejde. Justitsminister Lene Espersen besøger også årsmødet og messen, og ministeren får desuden en kærkommen lejlighed til at uddele Den kriminalpræventive Pris 08.


Blandt 14 indstillede er disse fem nomineret til Den Kriminalpræventive Pris på 50.000 kr.:

  • Fritidscentret Fri-Stedet i Aalborg.
  • Socialrådgiver Nuuradiin Salah Hussein og politiassistent H.P. Olsen, Aalborg.
  • Projekt "Byfornyelse og Boligforbedring", Grønland.
  • "Sikring og Tryghed" - Rådgivningskontoret, Næstved.
  • SSP konsulent Morten List Christensen og projekt Esbjerg Blue Action Card.

(Se mere på den vedhæftede liste over udstillere)

-----


Årsmødet og messen er åben for pressen fra kl. 9-15, mandag d. 31. marts i Nationalmuseet (indgang fra Ny Vestergade 10) København K.

Pressekontakt Gry Bess Møller, mobilpå dagen 41190024

Contacts


Subjects


Public
Messedeltagere
Messedeltagere og nominerede
Download | 0.35 MB | .doc

Zip and download all files
ad