PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/johtajien-ja-esimiesten-jatkokouluttamisen-t%C3%A4rkeys-21861

Johtajien ja esimiesten jatkokouluttamisen tärkeys

Press release October 29, 2015 Jatkokouluttaminen

Johtajat sekä esimiehet kantavat tiedettävästi yrityksen suurimmat vastuut. Heidän on osattava luoda tasapaino vaatimusten sekä käytettävien resurssien välillä. Hyvät johtamistaidot ovat tärkeitä, mutta sen lisäksi on osattava tiedostaa sekä ymmärtää omat vahvuutensa ja kehitysmahdollisuutensa, sekä osata hyödyntää näitä parhaalla mahdollisella tavalla.

MänStällerFrågorTillDamen

Hyvä johtaja osaa delegoida työtehtäviä sekä vastaanottaa apua työntekijöiltään. Tällä tavoin myös useammalla yrityksen työntekijällä on mahdollisuus osallistua tulevaisuuden luomiseen. Työntekijöiden tulee osata luottaa johtajaansa, ja heidän tulee tuntea turvallisuutta. Jos johtajalla on työntekijöidensä tuki, hänen on helpompi kohdata eri vastoinkäymisiä kuten suuret toiminnalliset muutokset sekä tappiolliset tulokset.

Johtaja kantaa suurta vastuuta työntekijöidensä terveydestä, sillä hän osaa vaikuttaa suoranaisesti yrityksen työolosuhteisiin. Hyvä johtaja tiedostaa tämän seikan, ja yrittää aktiivisesti parantaa yhteishenkeä sekä turvallisuuden tunnetta yrityksessä. Monen Suomalaisen työntekijän terveys on huonontunut huomattavasti viimevuosien aikana, jonka takia hyvän johtajan valitseminen onkin entistä tärkeämpää. On siis tärkeää että johtajan kehitysprosessi ei koskaan pysähdy. Jatkokoulutus on yksi tapa varmistaa että johtamisen tieto on ajan tasalla ja parasta laatuaan.

Moni uskookin vielä, että työntekijöiden kova painostus johtaa parempiin tuloksiin. Useampi tutkimus kuitenkin osoittaa että työntekijät jotka kokevat suurta painetta ja stressia eivät ole yhtä tuotteliaita tai motivoituneita, kuin kollegansa. Myös johtajat saavat osansa tästä kohtelusta, sillä johdolla on tapana sysätä johtajien päälle yhä useampia työtehtäviä. Johtajalla on tämän takia paikoitellen vaikea olla läsnä ja tuoda johtajallista tukea työntekijöilleen. Kehittämällä ammattipätevyyttään voi stimuloida ja inspiroida kollegoitaan. Jatkokouluttautuminen ja omien ammattitaitojen kehittäminen takaa sen että yritystä ja sen työntekijöitä johdetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikäli haluat lisätietoa Probana Business School:ista ja Mini MBA-koulutuksesta, käy ystävällisesti tutustumassa meidän kotisivuihin www.probana.fi, tai ota meihin yhteyttä osoitteessa [email protected] tai numerossa (09) 2516 6255.

Subjects


Jatkokouluttaminen