PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/hyv%C3%A4t-neuvot-kalliit-22093
Annonce: håndværkerhjælp

Hyvät neuvot kalliit

Press release January 8, 2016 Neuvojen antaminen

Jopa paras johtaja on aika ajoin hyvien neuvojen tarpeessa. Liike-elämässä kollegan antama hyvä neuvo voi olla tuiki tärkeä. Hyvät neuvot antavat lisää selkeyttä sekä näkemystä, ja niiden avuilla on helpompi tehdä eri strategisia päätöksiä. Neuvojen antaminen on sitä paitsi tärkeä osa johtamista.

Mann og dame foran pc

Monella johtajalla ja esimiehellä on kuiteinkin usein vaikeuksia pyytää apua ja neuvoja. Tämä johtuu usein siitä, että monet johtajat ja esimiehet luulevat tietävänsä kaiken, ja mikäli hei eivät tiedä, niin sitten ei myöskään kukaan muu yrityksen työntekijä voi tietää. Tämän lisäksi monet pelkäävät, että heidät leimataan epävarmoiksi ja että heidän johtamistaitojaan kyseenalaistetaan, mikäli he kysyvät kollegoiltaan neuvoja.

On tärkeä miettiä kuka on paras henkilö antamaan parhaimmat neuvot. Luonnollisesti monen tekee mieli kysy neuvoja läheiseltä kollegalta tai tiimikaverilta, eli henkilöiltä jotka ajattelet samalla tavalla. Tämä on harvoin avuksi, sillä koko idea neuvojen kysymisessä on saada toisenlainen perspektiivi ja näkökulma. Moni henkilö rakastaa kuitenkin omaa ääntään, ja tarjoavat neuvojaan milloin missäkin. Muista siis aina miettiä tarkkaan mikäli kyseinen henkilö on paras vastamaan kysymykseesi! Kun taas antaa neuvoja, on tärkeä pohtia tietyn tilanteen hyötyjä ja haittoja, eikä ainoastaan keskittyä ongelman ratkaisemiseen.

Neuvojen vastaanottaja ei kuitenkaan kannata aliarvioida niitä. Usea johtaja torjuu monta hyvää neuvoa siinä pelossa, että neuvo olisi mahdollinen uhka heidän asemaansa kohtaa, varsinkin jos kyseinen neuvo on johtanut hyvään lopputulokseen. Tämäkään ei ole hyväksi, sillä on mahdotonta olla tehokas ja menestyksekäs johtaja kuuntelematta muiden neuvoja ja ideoita.

Probana Business School, www.probana.fi

Subjects


Neuvojen antaminen
Annonce: håndværkerhjælp