PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/het-ontbijt-wordt-groen-plantaardige-yoghurt-heeft-de-toekomst-26387

Het ontbijt wordt groen - plantaardige yoghurt heeft de toekomst

Press release August 31, 2020 Naturli Foods

De ontbijtgewoonten van consumenten worden groen; net als bij de rest van de maaltijden. Daarom lanceert Naturli’, sinds 1988 de marktleider in Denemarken op het gebied van plantaardige etenswaren, een hele serie van 100% plantaardige yoghurt, onder de naam Joe’ Kurt. Zowel de smaak, kleur als consistentie zijn hetzelfde als van traditionele, dierlijke yoghurt. Het bedrijf verwacht de plantaardige yoghurt binnen twee jaar op 10 exportmarkten te brengen.

PR foto, Joe Kurt Naturel

Naturli’ ligt met zijn plantaardige yoghurt al in de koelingen van veel Deense supermarkten en is nu klaar om dit product ook naar een groot aantal andere landen te exporteren. Naturli’ staat internationaal bekend om zijn 100% plantaardige etenswaren, die bijvoorbeeld ter vervanging van rundergehakt, kip, melk en boter gebruikt kunnen worden. Daar komt nu dus yoghurt bij. In de afgelopen 10 jaar heeft Naturli’ 17 nieuwe plantaardige producten op 17 verschillende markten geïntroduceerd.

1-op-1: dezelfde smaak, kleur en consistentie
“Over de hele wereld eten mensen yoghurt, maar wij merken dat er geen heilige koeien zijn wat betreft het vervangen van traditionele yoghurt door een yoghurt die is gemaakt van planten. In Denemarken geven meer dan 4 op 10 personen aan dat zij bereid zijn de plantaardige versie te kiezen, als die net zo goed smaakt als traditionele yoghurt van koeienmelk. Dezelfde tendens zal zich ook in vele andere landen voordoen,” vertelt Henrik Lund, CEO van Naturli’.

Naturli’ heeft via sociale media al vragen gehad van consumenten uit Duitsland, Zweden, Nederland en Engeland. Zij willen weten wanneer Joe’ Kurt in hun land geïntroduceerd wordt.

De nieuwe, plantaardige yoghurt kan traditionele, dierlijke yoghurt 1-op-1 vervangen. Dat geldt voor zowel de smaak, de kleur als de consistentie. Er zijn veel smaakproeven gedaan, die uitwijzen dat de proefpersonen geen verschil proefden tussen de plantaardige en de traditionele yoghurt.

Een revolutie voor het ontbijt
Henrik Lund verwacht dat de nieuwe Joe’ Kurt serie, gemaakt van Europese amandelen en in een groot aantal favoriete smaken, zal bijdragen aan een revolutie op het gebied van ontbijtgewoonten. Eerst in Denemarken en daarna internationaal.

”De consumenten staan met de lepel in de hand klaar om de plantaardige versie te proeven. Daarom hebben we een aantal jaren hard gewerkt om de juiste smaak en romige consistentie te vinden. We hebben net zolang getest tot al onze proefpersonen helemaal groen in hun hoofd waren,” zegt Henrik Lund.

Dierenwelzijn en het klimaat zijn zwaarwegende redenen voor consumenten om te kiezen voor een plantaardige yoghurt. In Denemarken zegt 35,6% bijvoorbeeld dat het klimaat van invloed is op hun keuze. Henrik Lund wijst erop dat het lang niet genoeg is om ‘planten’ te roepen en te verwijzen naar de winst voor het klimaat en het dierenwelzijn. Het fundament voor nieuwe eetgewoonten is en blijft een geweldige smaak, die de consument minstens even goed vindt als die van de ‘goede, oude etenswaren’.

“De plantaardige yoghurt van Naturli’ heeft de smaak van een groenere toekomst. Hij smaakt heerlijk, op alle manieren,” zegt Henrik Lund.

Feiten

  • Naturli’ introduceert in Denemarken drie soorten 100% plantaardige yoghurt met de naam Joe’ Kurt. Voor nieuwe markten zal Naturli’ die smaken ontwikkelen, die in de betreffende landen populair zijn.
  • Dezelfde romige consistentie als traditionele, dierlijke yoghurt. De smaak is vol en mild
  • Joe’ Kurt is gemaakt op basis van amandelen uit Europa

Smaken in Denemarken

  • Joe’ Kurt Naturel
  • Joe’ Kurt Peer-Banaan
  • Joe’ Kurt Aardbeien

Download foto’s: https://www.dropbox.com/sh/0p5z8rbqq602k3a/AADyt6MZjAEq4q6w8x_5zBYna?dl=0

Contacts


Subjects


Naturli Foods