PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/geluidssystemen-uit-de-volgende-generatie-voor-winkels-supermarkten-restaurants-hotels-en-kantoren-vormen-een-revolutie-op-het-gebied-van-geluidsbeleving-en-geluidsdistributie-26536

Geluidssystemen uit de volgende generatie voor winkels, supermarkten, restaurants, hotels en kantoren vormen een revolutie op het gebied van geluidsbeleving en geluidsdistributie

Press release December 22, 2020 Winkels Supermarkten Restaurant Kantoren Geluidssystem

Het gebruik van muziek voor het stimuleren van de verkoop werd lang gedomineerd door onderbrekingen en een slechte geluidskwaliteit. Het Deense Spottune heeft een nieuwe oplossing ontwikkeld met gepatenteerd alzijdig gericht geluid, nieuwe draadloze uitzendtechniek zonder onderbrekingen en een cloud-based systeem dat het centraal regelen van alle speakers overal ter wereld mogelijk maakt.

SPT 2001 1K

In winkels, supermarkten, restaurants en kantoren in Nederland speelt muziek een steeds belangrijkere rol bij de vorming van de klantbeleving. Het is echter ook een terrein waar belangrijke problemen winkelmanagers en winkelinrichters parten hebben gespeeld: De ontspannen sfeer waarmee winkels proberen te simuleren, wordt teniet gedaan door een slechte geluidskwaliteit en signaalonderbrekingen. De noodzaak voor het steeds opnieuw inregelen maakt het verplaatsen en toevoegen van nieuwe speakers aan het geluidssysteem een gecompliceerde en dure aangelegenheid. Deze uitdagingen zijn nu overwonnen door het Deense audiobedrijf Spottune, dat een nieuwe gepatenteerde alzijdig gerichte speaker en een revolutionaire techniek heeft ontwikkeld, die zorgt voor uniform, stabiel geluid met een hoge kwaliteit, geregeld via een cloud-based oplossing die lokale evenals centrale regeling van de geluidsbeleving op alle locaties mogelijk maakt.

Alzijdig gericht geluid resulteert in blije klanten en minder stress bij medewerkers

Het akoestische gepatenteerde 360 graden alzijdig gerichte geluid zorgt voor een beter comfort en een lager geluidsvolume. De speaker kan het volledige geluidsspectrum in alle richtingen weergeven, waardoor een optimale beleving ontstaat, ongeacht waar de klant staat ten opzichte van de speaker – zelfs als ze op verschillende hoogten zijn aangebracht, zorgt de technologie voor een automatische aanpassing van het geluid, voor een naadloze geluidsweergave. Het is een plug-and-play systeem, waarbij elke speaker 75 vierkante meter afdekt en eenvoudig kan worden herplaatst op de rail die ook wordt gebruikt voor de verlichting. Hierbij zorgen ze zelf voor het inregelen ten opzichte van andere Spottune-speakers.

Nieuwe draadloze uitzendtechnologie – tot op heden ongeëvenaarde stabiliteit en geen onderbrekingen

– Het begon allemaal toen ik vestigingsmanagers ontmoete die zo ontevreden waren met hun huidige audio-oplossing, dat ze hun draadloze verbindingen hadden uitgeschakeld in verband met de veelvuldige onderbrekingen. Wij hebben dit probleem opgelost door van de gebruikelijke Wi-Fi-gegevensoverdracht om te schakelen naar een op audio gebaseerd draadloos uitzendsysteem. Daarnaast gebruiken wij één enkele master voor het inregelen van het systeem binnen een volledige keten,zegt Søren Louis Pedersen, uitvinder en CEO van Spottune.

De gebruikelijke audiosystemen zijn hoofdzakelijk ontwikkeld voor thuisoplossingen, met weinig netwerkstoringen. De nieuwe draadloze Spottune-oplossing is gemaakt voor zones met meerdere elkaar beïnvloedende netwerken en smartphones. Bijvoorbeeld klanten die met een smartphone een winkel binnenlopen met ingeschakelde Wi-Fi of bluetooth. Dit zorgt voor een mogelijke verstoring in de gebruikelijke Wi-Fi-geluidssystemen, omdat ze gebruik maken van dezelfde frequentie. Hoe meer klanten, hoe meer mogelijke verstoringen en hoe waarschijnlijker onderbrekingen worden. Omdat de Spottune-oplossing gebruik maakt van een ander draadloos protocol, is er geen verstoring door smartphones of Wi-Fi-netwerken.

Het cloud-based systeem maakt de volledige controle van alle speakers overal ter wereld mogelijk

De eerste cloud-based audio-oplossing voor bedrijven biedt volledige controle over afspeellijsten, geluidsvolume en prestaties, op elke locatie via één enkele hub, zelfs land- en continent-overkoepelend. Met Spottune kan elke individuele speaker op afstand worden bewaakt en beheerd, zonder de noodzaak voor lokale expertise.

Spottune waarborgt een goede geluidsbeleving voor zowel klanten als medewerkers in 65 Bolia-winkels

Het gebruik van muziek is steeds belangrijker geworden als gereedschap voor het creëren van een goede klantbeleving en een betere werksfeer voor medewerkers: Heeft een locatie een uniforme geluidsbeleving, zullen klanten eerder terugkomen en muziek kan ze ook helpen bij het begeleiden bij de keuze van bepaalde producten op verschillende plekken in de winkel. Dit is opgemerkt door Lars Lyse, CEO bij Bolia, muziek-enthousiast en voormalig DJ, die de Spottune-oplossing installeert in alle 65 winkels:

"We weten allemaal dat goede muziek de verkoop verhoogt. De Spottune-bedrijfsoplossing maakt het voor de wereldwijde brand managers mogelijk te regelen welke muziek in elke winkel wordt afgespeeld. Dit geeft onze managers de volledige controle over het brand design en het linken van de locatie aan marketingactiviteiten via geluid en muziek",zegtLars Lyse, CEO bij Bolia, een meubelwinkel die in heel Europa actief is.

Technische specificaties:

  • Gepatenteerde alzijdig gerichte speaker, voor een 360 graden geluidsweergave.
  • Draadloze ABCD-technologie (Audio BroadCasting Digital).
  • Cloud-based audio-oplossing, met muziekdistributie en beheer vanuit één enkele hub.
  • Plug-and-play met eenvoudige en flexibele setup.

Spottuneis een Deens audiobedrijf, opgericht in 2018 en is een pionier bij volledig nieuwe audio-oplossingen voor winkels, supermarkten, restaurants, en hotels.www.spottune.com

Download afbeeldingen in hoge resolutie

Download foto 1:De geluidsoplossing uit de volgende generatie van Spottune is bedoeld voor winkels, supermarkten, hotels, restaurants en kantoren, met minder speakers en een superieur geluid, geregeld via cloud-based bedrijfssoftware, foto: Spottune.

Download foto 2:De alzijdig gerichte speakers van Spottune hebben een bereik van 360 graden en kunnen eenvoudig worden gemonteerd in lichtrails, aan pendels of ingebouwd in het plafond. Foto: Spottune.

Download foto 3:Soren Louis Pedersen, oprichter van Spottune, is een audio- & retail-ondernemer en levert al meer dan 30 jaar innovatieve audio voor bedrijven en heeft recent het smart speaker bedrijf Libertone opgericht. Foto: Spottune.

De afbeeldingen zijn ook beschikbaar als gecomprimeerde versies voor web-gebruik.

Contacts


Subjects


Winkels Supermarkten Restaurant Kantoren Geluidssystem