PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/der-er-ingen-grund-til-at-g%C3%A5-fra-borde-2446
ad

Der er ingen grund til at gå fra borde

Press release March 13, 2006 Education

Skipperskole giver nye muligheder for at bygge videre på erfaringer fra havet.

Skagen skipperskole der er ingen grund til at gaa fra borde
Hvorfor opgive sølivet blot fordi tilværelsen som fisker ikke er, hvad den har været?

I dag er der flere muligheder for at bygge videre på sine erfaringer og blive i erhvervet. På Skagen Skipperskole kan man eksempelvis omskole eller videreuddanne sig til navigatør i handelsflåden og opfylde et behov, der formentligt vil bestå mange år ud i fremtiden.

- I Danmark er rederierne ofte i pressen med en stillingsannonce eller to, så tag udfordringen op. Et fortsat liv på havet er inden for rækkevidde, siger Jørgen Chr. Jensen, som er forstander for Skagen Skipperskole.

Hvis man ikke er uddannet fiskeskipper, kan man samme sted tage en kyst- og fiskeskipper-eksamen samtidig. Nye hold starter i begyndelsen af januar, sidst i juli og i begyndelsen af oktober.

Rift om pladserne
For fiskeskippere af tredje grad er der mulighed for enten at tage en tillægsuddannelse som kystskipper eller en fiskeskipper-eksamen af første grad og samtidig tage en sætteskipper-eksamen. Kurserne starter både først i maj og august.

- Der er loft over deltagerantallet, og der er normalt rift om pladserne, som besættes efter ”først til mølle-princippet”, erklærer Jørgen Chr. Jensen.

Tillægsuddannelsens varighed er mindst en måned afhængigt af antal studerende samt de studerendes ønsker. Obligatoriske emner er lastbehandling og stuvning, kommunikation, brandledelse, radarsimulator-kursus, sikkerhed og arbejdsmiljø. Desuden tilbydes kurser i skibsteknik og sundhedslære.

Studerende klædes på
Uddannelsen til sætteskipper og fiskeskipper af første grad er baseret på et niveau, der svarer til folkeskolens udvidede tiende klasse i matematik, fysik, kemi, dansk og engelsk.

- Der er dog ingen grund til fortvivlelse, hvis en studerende ikke har disse forudsætninger, idet vi også kan tilbyde et såkaldt maritimt forberedelseskursus, fortsætter Jørgen Chr. Jensen. Kurset varer fra begyndelsen af april til sidst i juni samt fra begyndelsen af oktober til jul.

Selve uddannelsen til sætteskipper og fiskeskipper af første grad varer et år og afvikles efter moderne principper, der klæder den kommende navigatør på til de nye udfordringer.

Fælles for alle uddannelserne er, at de afsluttes med en praktiktid. Her finder rederierne, skolen og den studerende sammen en praktikplads på et skib, inden man er ”flyvefærdig” som navigatør i handelsflåden. Praktikkens længde afhænger af tidligere erfaring.

”Jeg er for gammel”, ”det er for svært” og ”jeg har ikke råd”.

- De tre standard-sætninger trænger sig på, når man skal skifte erhverv eventuelt i en moden alder. De kan alle kort besvares med skolens motto: Har du viljen, kender vi vejen, slutter Jørgen Chr. Jensen.

Yderligere oplysninger vedr. uddannelse og praktik fås hos Jørgen Chr. Jensen, Skagen Skipperskole på telefon  9844 3344 /  4017 3143Fax  9679 1515
Skolen kan også kontaktes på [email protected] Se også www.maritimviden.dk

Billedtekst: Skagen Skipperskole giver fiskere mulighed for at blive på søen.

Contacts


Subjects


Education
ad