PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/de-nieuwe-houtkachel-is-een-mooi-stukje-meubilair-en-past-perfect-in-uw-interieur-14503

De nieuwe houtkachel is een mooi stukje meubilair en past perfect in uw interieur

Press release November 27, 2012 Homes & Gardens

Lotus Living combineert Deens meubelontwerp met de allerbeste eigenschappen van een houtkachel om zo volledig nieuwe opties om het interieur te decoreren te ontwikkelen

Moet een houtkachel nu alleen maar een houtkachel zijn? Waarom deze niet omvormen tot een meubelstuk, een dat mooi past in het interieur?

Dit nieuwe idee was de aanzet tot de ontwikkeling van Living door de Deense fabrikant Lotus Heating Systems. Een schitterende en volledig andere warmtebron, ontwikkeld door architect Kaare Sølvsteen en gebaseerd op een wens om nieuwe vormen te creëren en klanten tal van modules en kleuren aan te reiken die volledig naar eigen smaak kunnen worden gecombineerd.

Individuele keuze voor het huis
“Het resultaat is dat Lotus Living een meubelstuk geworden is dat natuurlijk past in het interieur, in tegenstelling tot een traditionele houtkachel, die vaak enkel een plaatsje krijgt toegewezen in een hoek,” zegt Kaare Sølvsteen.

“We creëren onze eigen omgeving in huis, waar we genieten van het kijken naar de dansende vlammen. Dit is de “made by me”-filosofie, die we herkennen van opbergsystemen die tal van opties bieden. Moderne mensen denken individueel en willen hun eigen persoonlijke stempel op hun huis drukken. Dit is een duidelijke moderne
tendens.”

Verschillende vormen – nieuwe kleuren
De vormen van de kachelmodule zelf en de vier sokkels waaruit men kan kiezen, zijn een combinatie van het rechthoekige met het ronde, waardoor een internationale look wordt gecreëerd. En het glas in de voordeur geeft het volledige ontwerp iets exclusief en licht.

“Living maakt gebruik van de Clean Burn Technology, die ook gebruikt wordt in onze inbouwhaarden. Tezelfdertijd zorgen twee lagen van keramisch glas in de deur ervoor dat het steeds aangenaam is om voor de kachel te zitten, omdat deze minder stralingswarmte afgeeft,” zegt Sølvsteen.

De buitenmantel van de kachel en de vier verschillende sokkels waarop deze kan worden gemonteerd zijn vervaardigd uit stalen platen van 5 mm dik. De poedercoatingverf is verkrijgbaar in ofwel Phantom Grey of Ice Metallic, volledig nieuwe kleuropties van Lotus.

Kan een sokkel ook een bank zijn?
De stalen sokkels van de modellen Base en Cube delen het ronde ontwerp van de kachel en maken de oplossing nog functioneel ook omdat ruimte beschikbaar is om dingen in op te bergen. De andere sokkels van Living vertonen zelfs nog grotere verschillen met het traditionele. Het zijn antracietgrijze betonnen banken die in twee verschillende lengtes verkrijgbaar zijn en die het mogelijk maken om een nooit eerder geziene omgeving te creëren, dicht bij het vuur en haar aangename warmte:

“Leg een dierenvel op de bank, gebruik kussens, dekens, wat je ook maar wil. Living tovert de houtkachel om tot een meubelstuk dat je perfect kan inpassen in je interieur, gebruikmakend van je eigen verbeelding. We hebben een opwindende stap voorwaarts gezet,” zegt Sølvsteen.

Uw dichtstbijzijnde dealer vindt u terug bij Colemont – Haard & Decor.
Tel. +32 11 25 31 66
www.colemont.be 
[email protected]

Subjects


Homes & Gardens