PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/conferentie-in-barcelona-van-de-anti-phishing-werkgroep-over-tegengaan-elektronische-criminaliteit-brengt-globale-bestrijders-van-elektronische-criminaliteit-bijeen-7046
ad

Conferentie in Barcelona van de Anti-Phishing Werkgroep over tegengaan elektronische criminaliteit brengt globale bestrijders van elektronische criminaliteit bijeen

Press release April 30, 2009 IT

In mei houdt de toonaangevende anti-phishing werkgroep wederom haar jaarlijkse conferentie over e-crime

De conferentie in Barcelona over elektronische criminaliteit zal volgende maand belangrijke denkers uit IT-bedrijven, beveiligingsinstanties en de misdaadbestrijding uit Europa, de Verenigde Staten, Azië en Australië bijeenbrengen om de prioriteiten in de globale bestrijding van phishing en andere vormen van elektronische criminaliteit te bespreken. Deze conferentie wordt in het Engels gehouden, waarbij er naar het Spaans wordt vertaald.

Bestrijders van de elektronische criminaliteit uit het bedrijfsleven en uit openbare instanties, en onderzoekers en specialisten in het tegengaan van elektronische criminaliteit van overal ter wereld zullen volgende maand bijeenkomen in Barcelona voor de 3e Anti-Phishing Werkgroep (APWG) Counter eCrime Operations Summit (CeCOS III), een internationale conferentie die jaarlijks gehouden wordt met als doel om de bestrijding van de globale elektronische criminaliteit van het bedrijfsleven en de publieke sector op één lijn te brengen.

APWG Secretaris Generaal Peter Cassidy zei, "De criminelen die zich op het Internet bevinden worden technisch gezien steeds geavanceerder en beter georganiseerd- en hun vermogen om opsporing te vermijden wordt steeds groter. Op CeCOS III zal de APWG een belangrijk voorstel opperen:  stelt u zich een verenigde bestrijding van de elektronische criminaliteit voor die net zo goed georganiseerd is als de criminaliteit zelf; en stelt u zich een bestrijding zonder grenzen voor van de elektronische criminaliteit.

CeCOS III zal belangrijke denkers uit IT-bedrijven, beveiligingsinstanties en de misdaadbestrijding uit Europa, Amerika, Australië, en Oost- en Zuid-Azië bijeenbrengen om prioriteiten te bespreken tegen phishing en andere elektronische criminaliteit.  De conferentie, die op 12, 13 en 14 mei gehouden wordt, zal vragen behandelen over de operationale uitdagingen en de ontwikkeling van gemeenschappelijke bronnen voor first responders, misdaadbestrijders en rechtsdeskundigen die dagelijks consumenten en ondernemingen tegen de dreiging van de elektronische criminaliteit beschermen.

CeCOS III is een open conferentie voor leden van de gemeenschap van de bestrijding van de elektronische criminaliteit, georganiseerd door de APWG met de steun van haar sponsoren, waaronder La Caixa, Telefonica, S21Sec, GMV, MarkMonitor, EMC's RSA Beveiligingsafdeling, Ecija, Deloitte, Symantec en TB Security, een mengeling van kopstukken uit het bedrijfsleven die het internationale karakter en het soort deelnemers aan CeCOS III's benadrukt.  

Hoewel de sponsorschappen voornamelijk uit het bedrijfsleven afkomstig zijn, worden de CECOS programma's altijd beschouwd als de belangrijkste  events voor onderzoekers en administrateurs van elektronische criminaliteit uit zowel het bedrijfsleven als de publieke sector. Vorig jaar in Tokyo waren er bij de CeCOS II zo'n 250 deelnemers aanwezig van diverse misdaadbestrijdingsdiensten, technologiebedrijven, financiële servicebedrijven, regeringsinstanties, consumentenbelangen groepen en onderzoekscentra van overal ter wereld.

APWG's CeCOS III zal de technische vooruitgang van phishing en e-crime groepen onderzoeken en de technische, operationele en beleidsmatige reacties evalueren die nuttig zijn gebleken in het tegengaan ervan- van de desktop tot de registratie van de domeinnaam. De elektronische criminaliteit kwesties die op CeCOS III aan de orde komen, zijn:

Analyse van de technieken die gebruikt zijn voor het hacken van de computers van de monniken van de Dalai Lama  - gepresenteerd door een technoloog die de hackers ontdekte en ze opspoorde in China

Analyse en interpretatie van de Conficker worm door een technoloog van de SRI, de Californische think-tank die verslag deed van de nieuwe, gevaarlijke eigenschappen van de Conficker

Verdedigingsstrategieën voor de bedrijfs- IT manager

Strategieën voor het beschermen van consumenten tegen elektronische criminaliteit

Nieuwe technische aanvallen op desktops

Globale rapporten over elektronische criminaliteit uit de praktijk uit Italië, Spanje, Groot-Brittannië, Maleisië en India

Verdedigingsstrategieën voor het Domeinnamensysteem

CeCOS III presentatoren zullen discussies aanzwengelen over kwesties betreffende het tegengaan van elektronische criminaliteit zoals succesvolle gerechtelijke gegevensdeling, het blokkeren van criminele domeinen, de evolutie van de crimeware, de globale bestrijdingsarchitectuur van elektronische criminaliteit, de coordinatie van de bestrijding van elektronische  criminaliteit met behulp van gemeenschappelijke gegevensrapportage- en een intrigerende zaak van een regeringsinstantie die de e-mailberichten van een andersdenkende groep onderschepte- en nog veel meer.

Belangrijke denkers, onderzoekers en bestrijders die gekozen zijn om te spreken op CeCOS III komen uit een aantal van de toonaangevende bedrijven, onderzoekscentra en instanties ter wereld in het tegengaan van elektronische criminaliteit, inclusief de Amerikaanse FBI, SRI, ICANN, de Japanse CERT, de Australische Federale Politie, het China Internet Network Information Center, Telefonica. La Caixa, Cambridge Universiteit, Baylor Universiteit, Carnegie Mellon Universiteit en het Interregionale Criminaliteits- en onderzoeksinstituut van de Verenigde Naties.

Voor meer informatie over de inhoud van het programma, kijk op de CeCOS III agenda:

 http://www.antiphishing.org/events/2009_opSummit.html

Voor informatie over aanmelding voor de Conferentie, ga naar:  http://secure.lenos.com/lenos/antiphishing/opSummit09/

Hotelreserveringen kunt u maken op: http://www.antiphishing.org/events/2009_opSummit.html#location

Contact voor de media:

APWG Secretaris Generaal Peter Cassidy - TEL: +1 617 669 1123 E-mail: [email protected]

Over de APWG

De APWG werd in 2003 opgericht onder de naam de Anti-Phishing Werkgroep. Het is een coalitie van het bedrijfsleven, de misdaadbestrijding en regeringsinstanties die zich bezighoudt met het bestrijden van identiteitsdiefstal en fraude die het resultaat is van een toenemend probleem met phishing, e-mail spoofing, en crimeware. Alle geëigende financiële instanties, online verkooppunten, Internet Service Providers , misdaadbestrijders, onderzoekers en solution providers kunnen lid worden van deze organisatie die meer dan 3300 leden telt. Meer dan 1800 bedrijven, misdaadsbestrijdings- en regeringsinstanties wereldwijd doen mee aan de APWG. De website van APWG (www.antiphishing.org) bevat informatie voor het grote publiek en het bedrijfsleven over phishing en e-mail fraude, inclusief het identificeren en promoten van pragmatische technische oplossingen die meteen voor bescherming zorgen.

APWG de corporate sponsors zijn als volgt: AT&T(T), Able NV, Afilias Ltd., AhnLab, AVG Technologies, BillMeLater, BBN Technologies, Blue Coat, BlueStreak, BrandMail, BrandProtect, Bsecure Technologies, Cisco (CSCO), Clear Search, Cloudmark, Cyveillance, DigiCert, DigitalEnvoy, DigitalResolve, Digital River, Earthlink (ELNK), eBay/PayPal (EBAY), Entrust (ENTU), Experian, eEye, Fortinet, FraudWatch International, FrontPorch, F-Secure, Goodmail Systems, GeoTrust, GlobalSign, GoDaddy, Goodmail Systems, GuardID Systems, HomeAway, IronPort, HitachiJoHo, ING Bank, Iconix, Internet Identity, Internet Security Systems, IOvation, IronPort, IS3, IT Matrix, Kaspersky Labs, Lenos Software, LightSpeed Systems, MailFrontier, MailShell, MarkMonitor, Marshall86, McAfee (MFE), MasterCard, MessageLevel, Microsoft (MSFT), MicroWorld, Mirapoint, MySpace (NWS), MyPW, MX Logic, NameProtect, National Australia Bank (ASX: NAB) Netcraft, NetStar, Network Solutions, NeuStar, Nominum, Panda Software, Phoenix Technologies Inc. (PTEC), Phishme.com, Phorm, The Planet, SalesForce, Radialpoint, RSA Security (EMC), SecureBrain, Secure Computing (SCUR), S21sec, Sigaba, SoftForum, SOPHOS, SquareTrade, SurfControl, SunTrust, Symantec (SYMC), TDS Telecom, Telefonica (TEF), Trend Micro (TMIC), Tricerion, TriCipher, TrustedID, Tumbleweed Communications (TMWD), Vasco (VDSI), VeriSign (VRSN), Visa, Wal-Mart (WMT), Websense Inc. (WBSN) and Yahoo! (YHOO).

Contacts


Subjects


IT


ad