PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/bij-albert-heijn-ligt-nu-plantaardig-gehakt-in-het-koelvak-25191
ad

Bij Albert Heijn ligt nu plantaardig gehakt in het koelvak

Press release January 7, 2019 Naturli Vegan Gehakt

Bijna de helft van de Nederlanders zegt dat ze graag minder vlees willen gebruiken bij het avondeten . Daarom heeft Naturli’ Foods nu 100% plantaardig gehakt voor de Nederlandse consumenten. Dit product is vanaf 8 januari te koop in 650 Albert Heijn-winkels in heel Nederland.

Naturli Gehakt Burger

Vanaf 8 januari is het voor Nederlandse consumenten veel eenvoudiger om vlees te vervangen door groenten, wanneer ze inkopen doen voor het avondeten. 100% plantaardig gehakt van Naturli’ Foods is te gebruiken voor bolognesesaus, chili con carne, gehaktballen, lasagne en alle andere gerechten, die normaal gesproken gehakt bevatten. Daarnaast worden ook plantaardige burgers van Naturli’ Foods gelanceerd bij Albert Heijn.

Plantaardig gehakt is een hit in de 10 landen waar het al is geïntroduceerd. Het 100% plantaardige gehakt is wereldwijd de eerste in zijn soort: vers gehakt, dat in het koelvak naast rundergehakt en varkensgehakt ligt en dat deze gehaktsoorten 1 op 1 kan vervangen.

Nederlanders denken groen

”Nederlanders denken groen en daarom verwachten we dat consumenten ons plantaardige gehakt en onze plantaardige burgers goed zullen ontvangen. Veel mensen willen hun vleesconsumptie graag verminderen en daarmee iets doen voor het klimaat, de natuur en voor zichzelf. Veel consumenten zijn zich bewust dat iedereen een bijdrage kan leveren aan een betere balans in de wereld, bijvoorbeeld door aangepaste eetgewoonten. Wij dragen hieraan bij met gezonde en plantaardige voedingswaren, die passen bij een drukke werkdag”, zegt Henrik Lund, directeur van Naturli’ Foods.

Vleesconsumptie is de grootste oorzaak van vier van de meest ernstige milieuproblemen in de wereld: waterverbruik, waterverontreiniging, ontbossing en het uitsterven van dier- en plantensoorten.

In Nederland vindt deze jaren, evenals in andere Europese landen, een voedselrevolutie plaats onder grote delen van de bevolking.

Ongeveer 119.000 Nederlanders zijn veganist, volgens de Nederlandse vereniging voor Veganisme (ca. 0,7% van de Nederlanders), en het aantal neemt sterk toe.[1] Ca. 5% van de Nederlanders is vegetariër. Het ledental van de Nederlandse vereniging voor Veganisme is sterk gestegen:  In 2013 had de vereniging 1000 leden, tegenwoordig 3155 leden.

Daar komt het aantal flexitariërs nog bij, dat geschat wordt op 750.000. 55% van de Nederlandse consumenten geeft aan dat ze 2 à 3 dagen per week geen vlees eten.

Debby van Velzen, communicatiemedewerker bij de Nederlandse Vereniging voor Veganisme: "Ik verwacht dat de vraag naar plantaardige producten steeds verder toe zal nemen. Als vereniging zien we dat veganisme een enorme groei doormaakt en meer dan alleen een trend is. Steeds meer mensen zien af van diergebruik. Producten als deze maken het voor mensen nog makkelijker om te kiezen voor een plantaardige maaltijd na bijvoorbeeld een drukke werkdag."

Albert Heijn ziet een sterke groei in de vraag naar plantaardige producten. Een aantal redenen zijn milieu, gezondheid maar ook de verbeterde kwaliteit van het aanbod. Het merk Naturli weet hier met zijn nieuwe producten goed op in te spelen. Het gehakt en de burger hebben een goeie bite en smaak, en zijn makkelijk te verwerken in een maaltijden. Het is dus een welkome aanvulling binnen het vega-schap.

Naturli’ Foods heeft een ambitieuze doelstelling voor de verkoop van plantaardig gehakt in Nederland. Het doel is om binnen een periode van drie jaar een marktaandeel van 10% te veroveren op de markt voor gehakt.

Feiten:

 • Het is 100% plantaardig
 • Het lijkt op vers rundergehakt
 • Het heeft dezelfde kleur als vers rundergehakt
 • Het smaakt net als vers rundergehakt
 • Het heeft dezelfde textuur als rundergehakt
 • Het kan gebruikt worden in bolognesesaus, chili con carne, gehaktballen, lasagne en alle andere gerechten die normaal gesproken gehakt bevatten
 • De prijs voor plantaardig gehakt wordt € 3,69 – op hetzelfde prijsniveau als rundergehakt. De prijs voor burgers wordt: € 2,79 
 • Het is ontwikkeld en geproduceerd in Denemarken.
 • Het belast het milieu minimaal; zowel qua inhoud als qua verpakking.
 • Vanaf 8 januari in het koelvak
 • De verpakking is gemaakt van 50-80% gerecycled plastic

Feiten over inhoud:

 • Kokosvet – maakt het product vet en zorgt voor smaak.
 • Rode biet – zorgt voor een mooie rode kleur.
 • Soja – zorgt voor hoog eiwitgehalte (17% eiwit).
 • Tarwe – zorgt voor structuur en textuur.
 • Tomaat en geroosterde amandelen – geeft het ’vlees’ een smaak van umami.

Bijgevoegd vindt u twee persfoto’s van plantaardig gehakt van Naturli’ Foods. Deze zijn vrij te gebruiken.

 

Meer persfoto’s kun u hier downloaden – voor vrij gebruik door de pers: https://www.dropbox.com/sh/3zucr94miqt3hgh/AAACn-Yze4-k6JCGFsvoOWU2a?dl=0

 

Meer feiten over plantaardige producten van Naturli Foods vindt u hier: https://www.dropbox.com/sh/3zucr94miqt3hgh/AAACn-Yze4-k6JCGFsvoOWU2a?dl=0

 

Meer lezen over Naturli’ Foods: http://f971972266d13ba849bb0c9349e835cb2b706938.web4.temporaryurl.org/

[1]  https://www.voedingscentrum.nl/nl/nieuws/bijna-de-helft-van-de-nederlanders-probeert-minder-vlees-te-eten.aspx

[2] https://www.veganisme.org

Contacts


Henrik Lund

CEO Naturli’ Foods
Naturli’ Foods
henri*********************** Reveal...
+ 45*********** Reveal...

Subjects


Naturli Vegan Gehakt
ad