PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/belgi%C3%AB-de-sterkste-houthakselaar-op-de-markt-die-kan-worden-getransporteerd-met-een-gewoon-rijbewijs-17499

België: De sterkste houthakselaar op de markt die kan worden getransporteerd met een gewoon rijbewijs

Press release January 7, 2014 De sterkste houthakselaar op de markt

Als gevolg van een innoverend productontwikkelingsproces presenteert Linddana nu haar nieuwe TP 175 MOBIL. Deze trailergebaseerde houthakselaar stelt nieuwe normen met betrekking tot capaciteit en kracht in de klasse beneden 750 kg

958 1

Linddana, een van de wereldleiders op het gebied van houtversnipperaars, introduceert nu een nieuwe, mobiele houthakselaar van minder dan 750 kg. TP 175 MOBIL is een verdere ontwikkeling van de succesvolle TP 160 MOBIL, die zijn bedrijfszekerheid en efficiëntie voor het verzorgen van parken en landschappen in de hele wereld al sinds lang bewezen heeft.         

Groter met een houtdiameter van 17,5 cm
De nieuwe TP 175 MOBIL heeft een agressief hydraulisch invoermechanisme en kan hout met een diameter tot 17,5 cm versnipperen. De grotere diameter zorgt voor een hogere capaciteit dan bij de andere mobiele houthakselaars beneden 750 kg die op de markt verkrijgbaar zijn. TP 175 MOBIL produceert tot 10 m³ houtspaanders per uur.

Tegelijkertijd zorgt de Twin Disc-rotorschijf met het TP OptiCut-messysteem voor een bijzonder gelijkmatige aanvoer doorheen de machine. Als resultaat verkrijgt men zeer gelijkvormige houtspaanders bij een optimaal brandstofverbruik van gemiddeld slechts 3,5 liter diesel per uur, aldus Robert Eriksen, hoofd van de R&D-afdeling bij Linddana.

De houthakselaar werkt agressief en efficiënt met de kracht van de sterke 4-cilinder Lombardini- dieselmotor van 35 PK, die evenmin door de concurrentie in deze klasse overtroffen wordt.

Sterker dankzij een nieuw type hoogwaardig staal
Bij het ontwikkelen van TP 175 MOBIL zijn wij erin geslaagd zowel het gewicht van de machine te verminderen als de constructie sterker te maken. De verklaring hiervoor is eenvoudig. TP 175 MOBIL is gebouwd uit hoogwaardig staal, dat 50% sterker is dan traditioneel constructiestaal. Platen uit deze staalsoort zijn iets dunner en wegen iets minder, maar zijn wel sterker.

Gemakkelijker te transporteren
Al meer dan 30 jaar ontwikkelt en produceert Linddana houthakselaars in haar fabriek in Denemarken met als duidelijk doel te voorzien in de huidige behoefte aan betrouwbare en efficiënte oplossingen inzake landschapsbeheer en bosbouw. De nieuwe TP 175 Mobil is het resultaat van deze marktgerichte productiefilosofie.

- Met een gewicht beneden 750 kg bieden wij aan iedereen met een gewoon rijbewijs voor personenwagens de mogelijkheid om een TP 175 MOBIL te transporteren en van de voordelen van deze machine te genieten. Het was voor ons van doorslaggevend belang dat de gewichtsverlaging niet ten koste van de werking of de kwaliteit zou gebeuren. De nieuwe TP 175 MOBIL is daarom qua functionaliteit en bedrijfszekerheid compleet vergelijkbaar met de overige TP-houthakselaars uit ons assortiment, aldus Jørgen Due Jensen, bedrijfsleider van Linddana.

Servicebox en drie jaar garantie
Linddana geeft als enige producent op de markt drie jaar garantie op haar TP-houthakselaars.  Ook dit onderstreept het hoge kwaliteitsniveau van ons assortiment.

TP 175 Mobil wordt verder geleverd met een TP-Servicebox, die alle belangrijke en aan slijtage onderhevige onderdelen van de houthakselaar bevat. Dit maakt een snelle vervanging ter plaatse mogelijk en reduceert de uitvaltijd.

In België  worden de Linddana TP-Houthakselaars verkocht door Packo Green, www.packogreen.be

Voor meer informatie: www.tpchipper.com

Feiten betreffende TP 175 MOBIL
Maximale houtdiameter    175 mm
Opening bij wals    H x B = 175 x 191 mm
Hakprincipe    Schijfhakker (Twin disc, TP OptiCut)
Brandstofverbruik    3,5 liter/uur
Spaanlengte    4 - 12 mm
Gewicht     < 750 kg


Subjects


De sterkste houthakselaar op de markt