PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/amsterdamse-start-up-the-cloakroom-breidt-na-succesvol-eerste-jaar-uit-naar-scandinavie-18328
ad

Amsterdamse start-up The Cloakroom breidt na succesvol eerste jaar uit naar Scandinavie.

Press release July 2, 2014 Personal shopping Expand Fashion Start-up Market leader Scandinavia Dutch Service

Personal shopping service The Cloakroom opent na investering van €1 miljoen eigen showrooms in Scandinavie.

Kasper Asbjorn Showroom

Start-up The Cloakroom zet na het grote succes in Nederland met een eigen showroom in het centrum van Kopenhagen verdere stappen over de grens. OprichtersAsbjørn Jørgesen en Kasper Brandi Petersen hebben beiden een sterke Deense achtergrond, dus dit is een logische volgende stap. “Op dit moment werken er al drie Denen in diverse disciplines bij ons en dit zijn er aan het eind van de maand negen. In december zullen dit er rond de 20 zijn”, verteld Kasper.

The Cloakroom bediende sinds februari jongstleden al een groot aantal Deense klanten maar opent er nu een eigen showroom omdat Denemarken een “key market” is geworden, verteld Asbjørn. De nieuwe showroom aan de Store Kongensgade wordt een plek waar naast het bedienen van de Deense markt klanten worden ontvangen en zij onder het genot van een glas whisky een stijl sessie krijgen.

The Cloakroom verandert de manier waarop mannen winkelen door ze een gratis personal shopper te geven. Door middel van een korte test en een uitgebreider gesprek krijgt een personal shopper een goed beeld van iemands wensen. Aan de hand daarvan stelt zij een box samen met drie outfits en stuurt deze gratis op. Thuis kan alles gepast worden en wat niet naar wens is kan kosteloos worden terug gestuurd waarna alleen wordt afgerekend voor hetgene besloten wordt te houden. Alle prijzen zijn vergelijkbaar met die van grote warenhuizen en webshops en al onze personal shoppers hebben een sterke achtergrond of opleiding in fashion, dus geen shop assistentes, verteld Asbjørn. Op dit moment werkt The Cloakroom onder anderen samen met gerenommeerde merken als Hugo Boss, Tiger of Sweden, Scotch & Soda, Filippa K, Samsoe&Samsoe en Tommy Hilfiger.

Onlangs haalden de twee Denen nog een investering van €1 miljoen op bij investeerders Hein Pretorius (Naspers), Sitar Teli (Connect Ventures) en Kees Koolen (Booking.com en Uber). Hiermee willen de twee heren hun gemiddelde maandelijkse groei van 30% in goede bannen leiden en verder uitbreiden in Europa. Na Denemarken staat het openen van een showroom in Zweden op de planning. 

Voor meer informatie betreft The Cloakroom of bovenstaand kunt u contact opnemen met Frank van de Brug via [email protected].

Links
www.thecloakroom.nl
http://www.telegraaf.nl/zoeken/?pagetype=teaser&q=the_cloakroom

Subjects


Personal shopping Expand Fashion Start-up Market leader Scandinavia Dutch Service
ad