PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/5-vinkki%C3%A4-motivaation-parantamiseen-ty%C3%B6paikalla-21667

5 vinkkiä motivaation parantamiseen työpaikalla

Press release September 21, 2015 Motivaatio Mini MBA Probana Business School

Syksy tekee tuloaan ja illat pimenevät. Joillekkin meistä tämä merkitsee päiviä, jolloin on vaikea pitää itsensä motivoituneena ja antaa kaikkensa töissä. Suomalaisille tuttu syysväsymys iskee kavalasti, ja työmotivaatio kärsii helposti työntekijöiden alhaisista energiatasoista. Siksi vinkit itsensä motivoimiseen on juuri nyt paikallaan. Listasimme Probanalla 5 arkipäivän vinkkiä työmotivaation parantamiseen haastavimpiin työpäiviin.

Skolbänk människor i profil
  1. Keskity tavoitteisiin ja tuloksiin

Työelämässä on mahdotonta välttyä haastavilta jaksoilta ja motivaation ylläpitämiseksi on tärkeä tiedostaa mihin aikansa käyttää ja miksi. Muista, että haasteet ovat vain hidasteita, pidä pääsi kylmänä ja katse tavoitteessa! Älä jää murehtimaan, vaan käytä aika ratkaisun löytämiseen. Kiität itseäsi myöhemmin, sillä ylpeys omista työsaavutuksista sekä saavutetuista tuloksista lisää motivaatiota, jonka avulla taas on helpompi selvitä uusista haasteista. Ja muista, jos löydät itsesi umpikujasta, ota ongelma puheeksi kollegoiden tai esimiehesi kanssa, joku heistä on varmasti ollut samanlaisessa tilanteessa itse.

  1. Liiku!

Liikunta auttaa, usko pois! Syysväsymys tuntuu niin fyysisesti kuin henkisestikin. Tiedämme että olet nähnyt jo lukemattomia artikkeleita liikunnan hyödyistä, joten meidän ei tarvitse edes listata niitä. No, ehkä muutama: liikunta purkaa stressihormoneja, nopeuttaa aineenvaihduntaa, tuottaa endorfiineja, parantaa ruokahalua, you name it. Koita esimerkiksi 150 sekunnin taukojumppaa, löydät sen googlaamalla. Muista, että säännöllinen liikunta kannattaa yhdistää hyvillä yöunilla, lääkäri suosittelemat 7-8 tuntia joka yölle!

  1. Älä jämähdä rutiineihin

Moni työssäkäyvä suomalainen on tapojensa orja. Tavallinen 8-16 työpäivä tuo helposti esille samat rutiinit, oli ne sitten aamukahvi, taukotupakka tai tuntikausia paikallaan istuminen. Vaikka monella meistä työnkuva ei anna paljoa tilaa joustaa rutiineista, suosittelemme että yrität rikkoa kaavoja edes vähän. Työskentele puoli tuntia seisten? Käy juttelemassa kollegoille toisella puolella toimistoa? Pienetkin teot auttavat rikkomaan rutiinin ja pitämään mielen virkeänä.

  1. Kasvata sisua!

Mm kehonrakennuksesta tuttu sanonta ”no pain – no gain” pätee myös työelämässä. Jokainen työ vaatii ponnistusta, monesti myös stressaavia tilanteita. Älä pelkää mukavuusalueeltasi poistumista, sillä vain sieltä poistuminen voi kehittää sinua ihmisenä ja työntekijänä! Kova työ palkitaan, usko pois!

  1. Porkkana (vai keppi?)

Selvitä, kumpi motivoi sinua enemmän -palkinto vai rangaistus? Kun työpaikan bonusskeemat eivät tepsi, aseta itse itsellesi toimiva palkkio tai rangaistus. Aivan kuten koulutat omaa koiraasi, voit kannustaa itseäsi parempiin tuloksiin. Lupaa itsellesi vaikka (kakku-) kahvit haastavan tehtävän jälkeen. Luo itse valoa tunnelin päähän!   

Jos nämä vinkit eivät auta, ehkä on aika oppia jotain uutta! Ilmoittaudu Probanan Mini MBA-kurssille osoitteessa www.probana.fi. 

Subjects


Motivaatio Mini MBA Probana Business School