PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/var-r%C3%A4dd-om-din-hund-i-sommarv%C3%A4rmen-10775
ad

Var rädd om din hund i sommarvärmen

Pressemeddelelse juli 23, 2010 Familie

Även om temperaturen har sjunkit något de senaste dagarna så har väderprognoserna under längre tid förutspått temperaturer över 25 grader. Det är härligt för oss människor som lätt kan ta på oss sommarkläder, men vad kan vi göra för våra husdjur i värmen?

LDH small 250px

Veterinären på OLIVER’S Petfood, Linda Due Hansen säger så här: Den svenska sommaren har normalt ett härligt vältempererat klimat, men tyvärr händer det att oansvariga personer lämnar sin hund ensam i en stängd bil. Bilen står kanske inte direkt i solen när man lämnar den, men när det är varmt kan detta snabbt förändras även om man bara lämnar bilen en kort stund. Plötsligt kan temperaturen i bilen öka drastiskt och hunden riskerar att få värmeslag. Värmeslag uppstår om kroppens temperatur blir för hög på kort tid. Hundar har inga svettkörtlar och måste därmed göra av med överskottsvärmen genom att hyperventilera. Därför är de klassiska symptomen även snabb andning och drägel. Utöver den karakteristiska bilsituationen kan värmeslag även inträffa vid hög aktivitet varma dagar.

Frågan är då vad du kan göra om din hund har suttit i en sommarvarm bil. Linda Due Hansens bästa råd är att se till att hunden kommer ut i svalare omgivning. Därefter skall du kyla ner hunden genom att spruta kallt vatten över den eller sätta den i en balja med kallt vatten. De bästa ställena att kyla av kroppen är områden med tunn päls som ljumske och mage.  Man kan även kyla ner genom att svepa in djuret i handdukar, som först har doppats i kallt vatten. Kom också ihåg att ge hunden kallt vatten att dricka. Om inga tecken på förbättring visar sig skall du kontakta din veterinär snarast möjligt.

Om du ser en hund lämnad i en bil en varm sommardag rekommenderar Linda Due Hansen att du kontaktar polisen på telefon 114 14. Polisen kan förhoppningsvis få kontakt med ägaren och därmed hjälpa hunden.

Linda Due Hansen är Group Veterinary Manager på OLIVER’S Petfood. OLIVER’S foder av lyx-/premium-kvalitet tillverkas uteslutande av de bästa ingredienserna, levereras direkt till dig utan fördyrande mellanhänder.  OLIVER'S har funnits sedan 1998. Fokus på kvalitet och oöverträffad service har från starten gett oss en solid tillväxt och idag är vi ett självklart val för kvalitetsmedvetna hund- och kattägare, häribland uppfödare, polis, föreningar, m.m.  Vårt sortiment täcker alla behov, från den lilla kattungen till den äldre hunden som lider av allergi och vi erbjuder en service, som bland annat inkluderar gratis leverans vid köp för minst 199 kronor och tillmötesgående och mycket kompetent telefonrådgivning, alla vardagar mellan kl. 9-17.

Kontakter


Jesper Schneider Christensen

Assisting Marketing & Brand Manager
OLIVER'S Petfood
jsc@o********* Vis...
+45 3********** Vis...

Emner


Familie
ad