PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/spritk%C3%B8rsel-ved-roskilde-festivalen-12143

Spritkørsel ved Roskilde festivalen

Pressemeddelelse juli 5, 2011 Samfund

Sommeren er højsæson for spritkørsel, så foreningen GODA havde opstillet en kørselssimualtor, hvor festivalgæsterne risikofrit kunne køre med promiller i blodet.

Simulator konkurrence

Roskildefestivalen var musik, sol og regn, men også organisationer, der ville have de unge i tale med et alvorligt budskab. Blandt andet var Foreningen GODA – God Alkoholkultur – at finde på Stændertorvet i Roskilde, hvor de havde opstillet en spritkørselssimulator. ”De fleste blev meget overraskede over, at de ikke var så seje som de havde ventet, når de prøvede at køre i simulatoren. Når jeg fortalte dem, det i den virkelig verden kunne have været et menneske og ikke kegler, de væltede, gjorde det indtryk.” siger kampagnemedarbejder Esben Stoustrup.

291 unge festivalgæster kom igennem simulatoren, der gav en fornemmelse af at køre på en rigtig vej med modkørende bilister, trafiksignaler og pludselige hændelser. De besøgende oplevede på egen krop, hvordan reaktionstid, motorik og syn blev ændret, når simulatoren skiftede kørslen til promillekørsel.

GODAs initiativ var rettet mod de unge, da aldersgruppen mellem 18 og 24 år, der kører med en promille på mere end 1,2, har 290 gange større risiko for at blive involveret i et trafikuheld, end en ædru person i alderen 35-44 år. Så selvom stort set alle, der besøgte GODAs simulator, tog afstand fra spritkørsel, er de unge desværre overrepræsenterede i ulykkesstatistikkerne. ”Vi var glade for at nå så mange unge festivalgæster og det var positivt at opleve, at så mange fortalte, at de var blevet endnu mere bevidste om ikke at køre, når de havde drukket. Mange sagde desuden, at de også ville blive bedre til at stoppe deres kammerater, når de havde drukket.” fortalte kampagnemedarbejder Katja Bennetzen. 

Kontakter


Emner


Samfund