PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/spar-penge-og-kom-p%C3%A5-rette-spor-med-en-firehjulsudm%C3%A5ling-23657

Spar penge og kom på rette spor med en firehjulsudmåling

Pressemeddelelse maj 19, 2017 Super Dæk Service Bildæk Sporing

Det er nok de færreste der forestiller sig, at en køretur op over fortovskanten i sidste ende kan resultere i dårligere benzinøkonomi og forringet trafiksikkerhed. Ikke desto mindre er det lige netop det, der kan ske, hvis bilens sporing ødelægges i mødet mellem kantsten og dæk.

slidt dæk

En forkert sporing slider mere på dæk og brændstofsøkonomi, end de fleste er klar over. Sporingen kan slås skæv, når du f.eks. kører for hurtigt over et hul i vejen eller en høj kantsten. Føles det bagefter, som om bilen trækker til siden af sig selv eller rattet ikke drejer tilbage til udgangspositionen efter et sving, så er skaden sket. Hvis ikke sporingen justeres, kan det i sidste ende føre til at bilens dæk slides unødigt, og at de derfor skal udskiftes tidligere, end man ellers ville have gjort. Heldigvis er der en nem løsning på problemet – nemlig en professionel firehjulsudmåling.

 

Firehjulsudmåling kan foretages hurtigt og nemt

En firehjulsudmåling indebærer, at man justerer hjulenes vinkler, så de står vinkelret mod underlaget og parallelt med hinanden. De fleste sporinger kan foretages på en halv til en hel time, og så er bilen klar til at køre fra værkstedet igen. Hos Super Dæk Service udmåles og justeres styretøjet med det nyeste computerudstyr. Det sikrer en fuldstændig korrekt sporing og retningsstabilitet. Og det giver både bedre brændstofsøkonomi, større sikkerhed i trafikken og længere levetid for dækkene og andre vitale dele i bilens styretøj.

Hvorfor er sporingen vigtig?

Når en forkert sporing slider på dækkene påvirkes flere aspekter ved kørslen. De fleste biler indstilles ud fra et udgangspunkt, hvor slitagen minimeres, og komforten maksimeres. Dette giver dækkene længere levetid og medfører, at brændstofforbruget mindskes. Ydermere forbedres styreresponsen og dermed trafiksikkerheden. Derfor er det selvsagt kritisk, hvis denne indstilling pludselig ødelægges. Nedenfor giver marketingchef for Super Dæk Service, Jesper Sørensen, sine anbefalinger til hvornår man bør foretage en firehjulsudmåling.

Få altid kontrolleret sporingen af en fagmand, hvis:

  • Du køber et nyt sæt dæk og vil maksimere levetiden
  • Du får udskiftet støddæmper eller styrekomponenter
  • Du ved et uheld er kørt på større genstande eller dyr
  • Du mærker, at dækkene slides unormalt og/eller ujævnt
  • Du oplever at bilen “trækker” til venstre eller højre
  • Rattet ikke vender tilbage til udgangsstillingen efter du har foretaget et sving
  • Rattet drejer mod højre eller venstre, når du kører ligeud

Super Dæk Service tilbyder gratis sporingskontrol af personbiler fra mandag d. 22/5 til og med fredag d. 02/6. Skal bilen efterfølgende justeres koster det fra 795,-.

Om Super Dæk Service:

Super Dæk Service er med mere end 60 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder og betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget. Visionen er at være branchens bedste, og SDS-visionen nås gennem en kultur med fokus på hastighed, købmandskab og kvalitet.

Kontakter


Jesper Sørensen

Marketingchef
Super Dæk Service
jes@s***** Vis...
7615**** Vis...

Emner


Super Dæk Service Bildæk Sporing




Zip og hent alle filer