PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/rigtige-m%C3%A6nd-pudser-ikke-vinduer-medmindre-19909

Rigtige mænd pudser ikke vinduer - medmindre...

Pressemeddelelse marts 5, 2015 Pudse vinduer Nilfisk Smart

...de har en Smart

1056 Smart 2

Da far var ung, var det vigtigt, at mænd lærte at lave mad, vaske tøj og give ungen en ren røv. Personligt kan jeg sågar lægge et par bukser op - ganske vist kun arbejdsbukser, for dem gider fruen ikke at bøvle med. Det er noget andet med “de pæne” - de skal jo netop være pæne, for ellers kan hun ikke have mig med i byen...

De unge kvinder gjorde til  gengæld et stort nummer ud af at bore huller i væggene og banke søm i - og de gik på mekanik-kursus og lærte om tændrør og kunsten at justere en dobbelt kaburator.

Og hjemkommet fra ø-lejren kvidrede de så i kor: Hvad er en kvinde uden en mand - som en fisk uden cykel!

Men når det så tilfældigvis var både regn og slud og skide koldt den dag, der skulle monteres pigdæk på auto-mobilet, SÅ kunne vi bløde mænd alligevel godt for lov til at være lidt hårde.
- Og når du har skiftet hjulene, kan så ikke også lige tjekke tændrørene - så er du en skat...
- Nåh, det er en diesel - jamen, så laver jeg kaffe og æbleskiver...

Seniors skyld
Jeg vil ikke sige, at det var præcis sådan, det foregik, men det var noget i den stil - og det er igennem et helt liv lykkedes mig at handle mig til en komplet frihed fra at pudse vinduer.

Jeg har malet vinduer, jeg har skiftet ruder, og jeg er skrap til at kitte - jeg har sågar bygget et helt vindue - men jeg har aldrig prøvet at pudse dem, for så har der altid været noget andet og meget-meget vigtigt. Indtil for lidt siden. Og det er Hennings skyld. Han er “senior” i det lokale Stark og jeg skulle finde og skrive om “gaven til gør-det-selv’eren, som har næsten alt” - og Henning overbeviste mig om, at når jeg absolut ikke gad at skrive om deres sidste nye boremaskine på tilbud, så ville den eneste rigtige gave til vi handy-mænd såvel som -kvinder være en smart og elektrisk (!) vinduespudser fra Nilfisk.

For en udpræget praktisk begavet type som mig er selve elektrificeringen jo en “game changer” - som det hedder på jysk. Pludselig er en tøse-opgave forvandlet til en interessant arbejdsproces med et dynamisk rationaliseringspotentiale - og det er noget helt andet end at pudse vinduer...

Smart - sådan en Smart
Der er på ingen måde tale om en ny opfindelse - Kärcher har lavet noget tilsvarende i årevis, men den er jo gul og tysk, og det kan vi ikke have. Denne her er blå og ærke dansk - det er nemlig en Nilfisk med tilnavnet Smart, og man må vel formode, at den især er smart til danske forhold - det vil sige småsprossede vinduer med 6 eller flere små ruder i hver ramme.

Det er den faktisk også. Iølge brugsanvisningen kan man nemlig vælge imellem en bred og en smal skraber - til store og små ruder.

Der var faktisk kun en bred i kassen, og den dur ikke til vores små ruder - så kunne jeg selvfølgelig bestille en mindre, men det er jo ikke for ingenting, man er handy-mand?

Efter en tur i rundsaven passer skaberen nu perfekt til vores små duggede ruder.

Hvem kan leve uden
Og så gik det rask derudad. Med en sprayflaske påmonteret en klud af mikrofibre renser/vasker man først ruderne - så tænder man skraberen med elektrisk sug og vupti: Ruden er skinnende ren og blank - uden en stribe, og uden det sædvanlige snask langs bundlisten.

Rationelt, effektivt, hurtigt - lige min stil. Og fruens. Hun fungerede imod et mindre honorar som testpilot og var godt tilfreds. Så var den julegave klaret.

Især viste dimsen sig effektiv indendøre - her er en traditionel skraber lidt træls, fordi den strinter til højre og
venstre, og det kan vi jo ikke have, når Det Kongelige står opmarcheret i vindues-karmen.

Smart’en suger al vædsken op via en snedig skraber med dobbelt gummiliste og små huller - forbavsende effektivt. To sving over ruden, og så skal man lige tørre bundlisten med en klud - perfekt.

Denne for det moderne liv så uundværlige acessory koster i omegnen af 400 kroner i de fleste byggemarkeder.

En tekst fra Medieværkstedet.

Emner


Pudse vinduer Nilfisk Smart