PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/prisregn-over-bl%C3%A5vand-24371

Prisregn over Blåvand

Pressemeddelelse marts 13, 2018 Hvidbjerg Tirpitz Blåvand

Blåvand placerer sig godt og solidt på Danmarkskortet disse dage med intet mindre end to flotte priser, der tydeligt viser, at byen satser stærkt på at styrke turismen med gode oplevelser.

Først placerede Hvidbjerg Strand Feriepark sig endnu engang som en campingplads i verdensklasse med sin kåring som årets bedste campingplads til Danish Camping Award 2018, og dernæst markerede Tirpitz sin kulturelle styrke ved at trække Havfrueprisen i land.

Hvidbjerg Strand Feriepark og Tirpitz ligger begge på den danske vestkyst tæt ved Blåvand. De har det tilfælles, at begge institutioner tiltrækker mange turister og gæster hvert år ved at satse på gode oplevelser - og at begge har trukket flotte priser i hus.

Med de to store priser markerer Blåvand sig endnu en gang og viser, at store oplevelser og kultur ikke er forbeholdt de store byer.

Colin Seymour, der er turistchef i Varde Kommune, forklarer, hvorfor det er ekstra stort, at Tirpitz har vundet havfrueprisen 2018. Han fortæller, at prisen er med til at gå imod den gængse antagelse at store museer og store oplevelser er storbyfænomener. I Danmark har vi ikke haft historie for at flytte kulturinstitutioner væk fra de store byer, men nu sker det, og det betyder, at man nu kan samle kultur, natur og landskab.

Kombinationen af de to kåringer slår fast, at kystlinjen byder på noget helt specielt, og at Vesterhavet ikke er det eneste trækplaster ved vestkysten. Det er muligt at tage på ferie – eller slå sig ned – ved Blåvand og få oplevelser i verdensklasse.  

Hvidbjerg Strand Feriepark er en af Europas bedste campingpladser og byder, udover et væld af overnatningsmuligheder, på et lækkert wellnesscenter, et tropisk badeland, et stort legeland og spisesteder af topkvalitet. Hvidbjerg Strand Feriepark blev nomineret til ’årets bedste campingplads’ af læserne af DK-Camps nyhedsbrev og DCUs nyhedsbrev og blev kåret af en fagjury bestående af campingeksperter.

Tirpitz, der er tegnet af Bjarke Ingels, er en samling af fem udstillingssteder. Tirpitz er med egne ord den historiske port til Vestjylland og kører med tre faste udstillinger – vestjysk historie, 2. verdenskrig og rav. Havfrueprisen er en pris, der gives til en person eller en institution, der har gjort noget særligt for danskernes ferieoplevelse i deres eget land. Anne-Vibeke Isaksen, formand for danske rejsejournalister, overrakte prisen.   

Steen & Lene Slaikjær, ejer, Hvidbjerg Strand Feriepark

”Det betyder meget at vinde prisen her til Blåvand, hvor Tirpitz jo også netop har vundet Havfrueprisen. Det viser, at vi her i Blåvand investerer i turismen og gode oplevelser for vores gæster. Hvidbjerg Strand har i mange år investeret kraftigt for at kunne tilbyde et luksuriøst camping- og hytteprodukt, og det er fantastisk, at Varde Museum med først og fremmest Tirpitz-satsningen understøtter turismen i området med kulturelle tilbud.”

Mette Bjerrum Jensen, leder af Tirpitz:

”At få Havfrueprisen er helt vildt dejligt, der er en anerkendelse af, at vi er her for turisternes skyld, vi er her for gæsternes skyld – og det er ikke for vores museumskollegaer, vi vinder priser, det er simpelthen, fordi vi har lavet en fed attraktion.” (citat hentet fra video delt på egen facebookside)

Emner


Hvidbjerg Tirpitz Blåvand