PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/patienternes-stemme-styrkes-yderligere-6424

Patienternes stemme styrkes yderligere

Pressemeddelelse januar 7, 2009 Politik

Danske Patienter har i det seneste år optaget fem nye patientforeninger i paraplyen og repræsenterer nu tilsammen 750.000 medlemmer

Logo dp

Ved årsskiftet indtrådte Colitis-Crohn Foreningen officielt i organisationen Danske Patienter, der er paraplyorganisation for de danske patientforeninger. Danske Patienter byder velkommen i organisationen.

Siden Danske Patienter blev stiftet for godt et år siden, har organisationen arbejdet målrettet på at tale patienternes sag i forhold til politikere, myndigheder og sundhedsvæsen.  Alle de store patientforeninger er medlem af Danske Patienter og dermed er Danske Patienter, uden sammenligning, den væsentligste repræsentant for generelle patientforhold i Danmark.

Direktør for Danske Patienter, Morten Freil, er glad for udvidelsen:

"Danske Patienter er patienternes talerør i Danmark og derfor er det en stor fornøjelse at byde Colitis-Crohn Foreningen velkommen i organisationen. Vi repræsenterer nu 14 patientforeninger med tilsammen 750.000 medlemmer og har i øjeblikket en meget konstruktiv dialog med flere foreninger. Og det er netop gennem medlemsforeningerne, at vi henter vores styrke og mandat til arbejdet med det sundhedspolitiske område."

Colitis-Crohn Foreningen arbejder for at bekæmpe tarmsygdomme og har i øjeblikket 5.000 medlemmer. Foreningen arbejder blandt andet med at fremme forskning på sygdomsfeltet og med at støtte patienter og pårørende. Endeligt er det et fokuspunkt for foreningen at udbrede kendskabet til patienternes vilkår.

Landsformand for Colitis-Crohn Foreningen, Landsformand Bente Buus Nielsen udtaler:

"Vi har vurderet, at vi styrker vores medlemmers interesser ved at indtræde i Danske Patienter. Vi mener, at det er vigtigt, at der også er en organisation, hvor alle patientforeninger taler med én stemme, samtidig med at vi hver især tager os af de sager, der specifikt vedrører vores medlemmer."

Kontakt og yderligere information:
Danske Patienter: Direktør Morten Freil, mobil 30 54 43 49. [email protected]  
Colitis-Crohn Foreningen: Landsformand Bente Buus Nielsen, mobil 60 72 31 80. [email protected]


Medlemmer af Danske Patienter: Astma-Allergi Forbundet, Colitis-Crohn Foreningen, Danmarks Lungeforening, Dansk Epilepsiforening, Dansk Fibromyalgi-Forening, Dansk Parkinsonforening, Diabetesforeningen, Gigtforeningen, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, Nyreforeningen, Scleroseforeningen og Sjældne Diagnoser

Kontakter


Emner


Politik