PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/orgelkoncert-p%C3%A5-storsk%C3%A6rm-9445

Orgelkoncert på storskærm

Pressemeddelelse april 5, 2010 Musik

Ved festkoncerten på lørdag i Skt. Markus Kirke i Aalborg vil det være muligt at følge på tæt hold, hvad der sker på tangenterne.

Michael Austin orgel 1

Når kirkens engelskfødte organist, Michael Austin, på lørdag den 10. april kl. 16.00 sætter sig til tangenterne for at give koncert, kan han ikke bare høres nede i kirken: han kan også ses – nemlig på storskærm, som er sat op til lejligheden! Normalt er organisten godt gemt væk ved orglet, og publikum kan kun høre resultatet, men ikke se organisten spille. I de fleste danske kirker sidder man endda med ryggen til orglet, så det bliver en helt ny måde for publikum at opleve en orgelkoncert på, for de kan følge med helt tæt på organistens travle fingre og fødder. 

”Jeg har altid syntes, at det var et problem, at man som publikum sad med ryggen til lydkilden,” siger Michael Austin. ”I mine snart mange år som koncertsolist har jeg gjort forskellige ting for at afhjælpe dette. Vi har haft stole i kirkens midtergang, så folk i det mindste sad med front mod orglet, og vi har haft publikum inviteret op og overvære koncerter ved siden af orglet, men nu prøver vi at udnytte den nye teknologi. Bliver det godt modtaget, er det ikke sidste gang, vi prøver denne måde at præsentere en orgelkoncert på,” lover Michael Austin, der i øvrigt på en af sine mange koncertturneer i Tyskland har prøvet at spille på storskærm. Nu skal ideen stå sin prøve i Skt. Markus.

Michael Austin har til lejligheden sammensat et program af tre store mestre: Bach, Buxtehude og Rheinberger. Af Bach spilles bl.a. hans berømte Passacaglia og af Josef Rheinberger kan også høres en Passacaglia, en form der er inspireret af en gammel spansk dans.

Orgelkoncerten er den første efter at kirken har været lukket i næsten et år på grund af renovering. Foruden at opleve denne anderledes orgelkoncert kan man så også opleve kirken i helt ny fremtoning, og for at fejre det hele inviteres publikum på champagne i pausen. Kirken har desuden netop udgivet en brochure, hvor man kan læse om alle årets koncerter, og der sker rigtig meget resten af året. Der er tilmed gratis adgang til disse musikoplevelser, hvor man flere af sanserne aktiveres.

Kontakter


Emner


Musik