PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/optimal-lederatferd-20332
ad

Optimal lederatferd

Pressemeddelelse juni 4, 2015 Ledelse Coaching Probana Utvikling

- Hva innebærer og medfører det?

Annonce billede

Fokus på ledelse blir naturlig nok stadig viktigere i mange bedrifter. Hva som ligger i begrepet god ledelse er også i utvikling. Fra det å bare lede og styre bedriften er fokuset flyttet mer og mer over på hvordan man best mulig kan motivere de ansatte og få utnyttet deres potensiale.

I et intervju med firmaet Leading Edge i månedens Ledernytt nevnes det ulike atferdstrekk man som leder bør utvikle for å utvikle medarbeiderne på best mulig måte. Disse atferdstrekkene har bedriften kommet frem til gjennom en undersøkelse av et stort antall ledere. Der ble det registrert at de dyktigste lederne i stor grad er målbevisste, flinke til å følge opp målene til den enkelte medarbeider, gode til å stimulere til samarbeid, stimulere til selvstendig utvikling og støtte mestringstro.

I artikkelen kommer det frem at det er viktig at ledere er nysgjerrige og skaper kreativitet og eierskap hos medarbeiderne. Noen ledere tror at de trenger å vite alt og i stor grad fortelle sine medarbeidere hva de skal gjøre. Som leder er det viktig å stille åpne gode spørsmål. Dette er viktig for å skape refleksjon hos medarbeiderne og derigjennom få gode løsninger og resultater for bedriften. Leading Edge opplever ofte at de beste lederne ikke nødvendigvis er de som vet mest. De er til gjengjeld gode til å få frem ressursene i sine medarbeidere ved å stille gode spørsmål. I Leading Edge har de sett at ledere har større suksess ved å ha en coachende tilnærming til det å lede.

Hovedfokuset til Probanas mini MBA er nettopp utvikling av ledere og gjøre dem ennå bedre. Med en slik utdannelse kan man som leder få muligheten til å utvikle sine lederevner, gjennom faglig påfyll og deling av erfaringer med andre ledere. Mini MBAen er basert på «blended learning»- en kombinasjon av e-læring og frivillige kursdager som tilbys i Oslo, Bergen og Stavanger. Les mer på http://probana.no

Emner


Ledelse Coaching Probana Utvikling
ad