PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/ny-tidseffektiv-mini-mba-f%C3%B6r-svenska-n%C3%A4ringslivsledare-i-karri%C3%A4ren-17919
ad

Ny tidseffektiv Mini MBA för svenska näringslivsledare i karriären

Pressemeddelelse marts 31, 2014 Udvikling Vækst Mini MBA Probana Business School

Danmarks ledande företag inom ledarskapsutbildningar lanserar nu ett kurspaket i Sverige. I mars introducerar Probana Business School sin populära Mini MBA på svenska i Stockholm, Göteborg och Malmö. Intresset för utbildningen i Sverige är stort.

PROBANA Mini MBA Berlinkse

I grannlandet har Mini MBA mottagits väl - över 4000 ledare har redan genomfört en Mini MBA -och 2011 blev Probana korad till den bästa utbildningsleverantören i Danmark.

- Framgången med Mini MBA kan förklaras med att utbildningen ser till arbetslivets behov och efterfrågan av kompetens och effektivisering inom ledarskap, säger Morten Løgstrup, ansvarig för Probana Business Schools satsning i Sverige.

- Probanas Mini MBA är upplagd så att deltagarna inte ska behöva lägga ner mer tid än cirka fem timmar i veckan under åtta månader. Det är mindre tid jämfört med andra MBA-utbildningar, men deltagarna får ut lika mycket utan att behöva göra avkall på andra saker.

- Vi har skapat en utbildning som riktar sig till ambitiösa ledare som trots en full kalender prioriterar vidareutbildning, säger Morten Løgstrup.

- Hela utbildningen är på svenska och Probana samarbetar med välkända föreläsare från det svenska näringslivet. Några av föreläsarna är Anna Stenberg, grundare av Womens Executive Search, WES, Christina Åqvist, Sverigechef för Elfa Distrelec och Årets Chef 2013, Michael Södermalm,certifierad mental tränare och internationell coach, Daniel Drevfors, chef för förändringsledning Valcon AB, Thomas Pålsson, Vice VD på Aspekta och Johann Packendorff, Universitetslektor och docent från KTH och många fler.

- Mini MBA är en ledarskapsutbildning på distans som riktar sig till både nya och erfarna ledare som vill få en bättre förståelse för och samtidigt utveckla sitt ledarskap i vardagen. Utbildningskonceptet som kallas Blended Learning ger tidspressade ledare möjlighet att genomföra en kompetensutvecklande vidareutbildning. Mini MBA utgår från de senaste ledarskapsteorierna, som omsätts till praktik av duktiga och engagerade lärare och genom att inkludera och använda kursdeltagarnas egna erfarenheter.

- Kursupplägget mede-learningoch en undervisningsdag per modul passar perfekt i en hektisk vardag. Teorierna kan appliceras direkt i vardagen, säger tidigare kursdeltagaren John Hansen, VD för Nokia Danmark.

- Kurspaketet består av sex moduler fördelade på strategi, organisation, management, informations-system (MIS) och marknadsförståelse. Studierna genomförs med e-learning som kombineras med föreläsningar och kursdagar.

- Utbildningen har en bra balans mellan självstudier och lärarledd undervisning där inspirerande föreläsare och experter sätter teorin i relation till praktiska sammanhang, säger Irene Fischer Jørgensen, Projektledare på Microsoft.

- Mini MBA genomförs på Radisson Blu Waterfront Hotel i Stockholm, Radisson Blu Hotel i Malmö och Radisson Blu Hotel Scandinavia i Göteborg.

- För mer information kontakta: Natasha Leth, ansvarig för Probana Business Schools satsning i Sverige, tel: +46 (0) 8 5025 66 76, e-post: probana@probana.se / natasha.leth@probana.com

Emner


Udvikling Vækst Mini MBA Probana Business School
ad