PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/navneplakat-personlig-indretning-af-b%C3%B8rnev%C3%A6relset-24643

Navneplakat - personlig indretning af børneværelset

Pressemeddelelse juni 25, 2018 Navneplakat Navnetavle

Det er for mange forældre utroligt vigtigt, at skabe en masse minder om barnets første tid - lige fra fødsel til barnets første skridt, men hvordan skaber man som forældre de bedste minder.

For alle nybagte forældre må deres nyfødte barns første tid, være noget helt specielt, og det handler om at indsamle så mange minder som muligt, fra denne første tid. Ikke blot for forældrenes skyld, men ofte også for barnets skyld, så han eller hun en dag kan se tilbage og opleve sin første tid, en tid barnet ikke selv kan mindes.

Mange laver et fotoalbum over oplevelser fra barnets første år, nogle får taget billeder hos en professionel fotograf, nogle får barnets hånd og fodaftryk lavet på tryk eller måske i en afstøbning - der er faktisk ikke grænser for, hvordan man kan gemme og mindes barnets første tid.

Et forholdsvis forholdsvist nyt koncept har dog nu vundet stort indpas hos mange nybagte forældre, nemlig ennavneplakat. En navneplakat, eller navnetavle, som de også er kendt som, er en plakat, hvorpå blandt andet barnets navn, vægt, længde, fødselsdato og klokkeslet, og muligvis også fødselssted, står angivet.

Enkelte vil måske kunne nikke genkendende til konceptet, som noget der har eksisteret i rigtigt mange år. Dette skyldes blandt andet, at navneplakaten har sit afsæt i en gammel tradition, hvor man broderede disse navnetavler. Princippet for disse, er på mange måder det samme som ved navneplakaten, og forskellen ligger blot ved, at disse bliver broderet, hvor navneplakaten, bliver skabt som en trykt plakat. De broderede navnetavler er dog ikke helt uddøde, og mange bedsteforældre ynder da også, at brodere en navnetavle til deres nye barnebarn.

At navneplakaterne bliver trykt, ændrer dog ikke på, at de stadig er præcis så personlige som det ønskes. Hver plakat bliver lavet specifikt til det enkelte barn, og det er blandt andet muligt at vælge mellem flere forskellige typer, farver og størrelser. Derudover kan man blandt andet også selv vælge, hvorvidt man vil have barnets fulde navn eller måske blot fornavnet stående. Det er samtidig muligt eksempelvis at vælge mellem flere forskellige designs på plakaten, eller om man vil have en figur eller måske barnets stjernetegn på plakaten - faktisk er der utroligt mange muligheder for, at personliggøre hver enkelt plakat.

En navneplakat er et flot minde, som barnet vil kunne have glæde af i mange år, og måske også helt ind i sit voksne liv - måske som en sjov sammenligning, hvis barnet en dag selv får børn. For forældrene kan det også være sjovt, at få lavet en navneplakat for hvert barn, såfremt de får flere børn, da de på den måde kan sammenligne hvert enkelt barns fødselstal - altså hvad vejede barnet og hvor langt var det, ved fødslen.

Sidst men ikke mindst kan navneplakater have en dekorativ effekt på børneværelset, og man kan således sætte et mere personligt præg på indretningen af børneværelset, med en plakat der ikke bare er en plakat.

Emner


Navneplakat Navnetavle