PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/nat-med-bach-en-anderledes-orgelkoncert-i-aalborg-3865

Nat med Bach – en anderledes orgelkoncert i Aalborg

Pressemeddelelse april 10, 2007 Kultur

"Bach by Night" er overskriften på tirsdagens orgelkoncert i Skt. Markus Kirke i Aalborg, hvor man i den sene aftentime kan høre Bach i stearinlysenes skær.

M a1
Organist Michael Austin er solist ved orgelkoncerten på tirsdag d. 17. april kl. 22.00 i Skt. Markus Kirke i Aalborg, hvor han vil spille værker af Bach, den store barokmester. ”Bach by Night” skal give koncertgængere en ny mulighed for at slutte dagen med en stemningsfuld koncert, hvor man kan lade sig omslutte af tonerne fra Bachs musik i kirkerummet, oplyst af masser af stearinlys for at sætte den rette stemning.
- Det er første gang, vi forsøger med at arrangere en koncert på dette tidspunkt, altså sidst på aftenen, men jeg tror, at det vil være attraktivt for mange, at gå en aftentur og komme ind i det store kirkerum, sætte sig og slutte dagen med at slappe af til orgelmusik. Desuden har vi nogle af de flotteste marmorskulpturer af selveste Thorvaldsen, så synsindtrykket i kirkerummet vil være en stærk medspiller i lytterens totaloplevelse, udtaler Michael Austin
Michael Austin kan lide at gå nye veje, og denne sene aftenkoncert er en alternativ måde at arrangere orgelkoncert på. Programmet vil indeholde nogle af Bachs store orgelværker og nogle af hans stemningsmættede koralforspil. Bach er en komponist, som aldrig bliver uaktuel, og det spændende ved hans musik er, at den indeholder en særlig energi, som man kan tage med sig efter koncerten.
- Vi kender begrebet ”by Night” fra forretningernes lange fredage eller fra kirker, hvor man har såkaldt ”natkirke”, og jeg synes, at orgelmusikken egner sig fortræffeligt til netop den sene time, før man går til ro. Der er noget ophøjet ved Bachs orgelmusik, som understøttes af kirkerummet, så jeg glæder mig meget til at spille for det publikum, som finder vej til vores kirke tirsdag aften, fortsætter Michael Austin.
Der er gratis adgang til koncerten. Programmet vil vare en lille time, og publikum vil få tilbudt en hurtig kop kaffe eller te i våbenhuset, inden de går hjem.

Kontakter


Emner


Kultur