PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/m%C3%B8d-os-p%C3%A5-crazy-daisy-i-hadsund-l%C3%B8rdag-d-17-oktober-8123

Mød os på Crazy Daisy i Hadsund lørdag d. 17. oktober

Pressemeddelelse oktober 12, 2009 Samfund

Ingen spritulykker lørdag nat

Alkotest1

”Tak for i aften, er du sød at puste i alkometret?” De ord vil diskoteksgæster høre, når de lørdag nat forlader diskoteket for at begive sig ud i natten i bil. De gæster, der skal køre hjem og klarer promillegrænsen på 0,5, kan deltage i en konkurrence om 10 iPod Touch.

I snit må politiet tre gange om ugen ringe på hos en familie og fortælle, at deres unge søn er blevet dræbt eller kommet alvorligt til skade i en spritulykke. Det, der skulle have være en sjov aften, er endt tragisk. Derfor vil diskoteksejere i 15 byer landet over i samarbejde med GODA – Foreningen Gode Alkoholdninger - nu gøre en indsats, så der ingen ulykker sker på vej hjem lørdag nat. Kampagnemedarbejdere på diskotekerne vil tage en snak med de unge bilister om, hvilke konsekvenser det kan få at køre med en ulovlig promille.

Skræmmende tal

”A Night Without Accident” er en europæisk kampagne, der foregår hvert år den 3. lørdag i oktober. Desværre giver de danske statistikker over ulykker som følge af spritkørsel god grund til at have kampagnen i Danmark.

Sidste år blev 93 danskere dræbt i spritulykker, hvoraf 25 var unge mellem 18 og 24 år.  Desuden blev 439 alvorligt kvæstet i spritulykker. Ifølge Anett Wiingaard fra GODA er der derfor god grund til at sætte fokus på problemet: ” Det er skræmmende tal, som GODA i samarbejde med diskotekerne håber at kunne bringe ned.”

Baggrund for kampagnen
I 1990 besluttede en flok unge belgiere, at deres venner ikke skulle køre spritkørsel. De dannede gruppen Responsible Young Drivers. En gang om året tager de ud i nattelivet og opfordrer deres venner og andre unge til at droppe drinksene eller lade bilen stå. Kampagnen har spredt sig til andre unge og organisationer – først i Belgien og senere i resten af Europa, så der i dag er 21 deltagende lande.

Vi står bag i Danmark
Responsible Young Drivers, EU-Kommissionen og GODA.

Her kan du finde A Night Without Accident:

VEGA:København 

Buddy Holly:Frederikshavn, Hobro, Hjørring, Holstebro, Helsingør, Roskilde, Skagen og Sønderborg

Crazy Daisy:Hadsund, Skjern og Viborg

Club Foam:Vejle

Discoteque Tordenskiold:Kolding

Havana:Nyborg

Fakta om spritkørsel:

  • Sidste år blev 93 mennesker dræbt i spritulykker. De 25 var mellem 18 og 24 år.
  • 439 blev alvorligt kvæstet. 126 af dem var mellem 18 og 24 år.
  • 9 ud af10 implicerede i spritulykker er mænd.
  • I alt skete der 1.012 ulykker med alkohol impliceret, dvs. 3 gange dagligt er alkohol årsag til en ulykke.
  • De fleste ulykker skete fredag og lørdag nat – på vej hjem fra en fest.
  • Hvert år sigter politiet ca. 15.000 spritbilister, dvs. at vi dagligt kan risikere at støde ind i en af de 42 bilister, der kører rundt med en ulovlig promille. Og det er vel at mærke kun de spritbilister, som politiet fanger. Reelt er tallet formentlig højere.
  • Bliver man taget for spritkørsel, får man minimum en bøde på sin nettoløn x sin promille og mister kørekortet.

Se mere på www.goda.dk og www.sikkertrafik. dk

Kontakter


Emner


Samfund