PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/kendte-danskere-bakker-op-om-%C3%B8kologi-6503

Kendte danskere bakker op om økologi

Pressemeddelelse januar 19, 2009 Helse

Danskerne har for alvor taget økologi til sig. 30. og 31. januar får alle danskere derfor avisen Økologi – Sund fornuft med inspiration, tips og luksuspræmier for over 100.000 kroner ind ad døren.

Stadig flere danskere har fået øjnene op for, at økologi er godt for dem selv, dyrene og miljøet. Danmark har det højeste salg af økologiske fødevarer pr. indbygger i EU. Økologi trodser sågar finanskrisen og vokser stadig. Alene i 2008 steg salget af økologiske varer med 25-30 procent.

- Vi er rigtig glade for danskernes opbakning. Derfor sender vi nu en hilsen til forbrugerne med baggrund, tips, opskrifter om økologi. Avisen er en tak og et skud inspiration til, hvordan du får endnu flere rene, gode fødevarer ind i din hverdag, siger Paul Holmbeck, direktør for Økologisk Landsforening, der sammen med Sammenslutningen økosalg og oplysning står bag avisen.

Økologi må ikke blive for helligt
Sangerinden Signe Svendsen gør det. Fitness-eksperten Chris MacDonald gør det også  - vælger økologi. I 'Økologi - Sund fornuft' fortæller de - sammen med en række andre kendte danskere - om hvorfor økologi er et helt naturligt valg for dem. Signe Svendsen er fortaler for økologi som en tankegang, der skal gennemsyre vores hverdag, og som ikke må blive alt for hellig. Hun siger:

- Det må ikke blive en religion. For mig er det i højere grad en grundholdning om, at jorden kun er rund og ikke uendelig, så vi kan ikke blive ved at tære på dens ressourcer.

For Chris MacDonald handler det også om kvalitet.

- Jeg er en stor fortaler for, at alt det, man indtager, skal være af høj kvalitet. Derfor spiser jeg selvfølgelig økologisk, siger han.

I avisen kan læseren også høre, hvorfor bl.a. fødevareminister Eva Kjer Hansen, skuespiller Camilla Bendix, kostvejleder Lene Hansson og den tidligere eliteløber Rikke Rønholt ofte vælger økologi.Nederst på formularen

Lækker og bæredygtig luksus
Økologi - Sund Fornuft lokker også med lækre præmier og udlodder bæredygtig luksus for 100.000 kroner. I avisen kan du vinde en økologisk festmiddag for 10 personer med overnatning på Jomfruens Egede, weekendophold i København på Axel - Hotel Guldsmeden eller en uge i en luksuslejlighed på Gram Slot.

Avisen bliver udgivet med støtte fra Ministeriet for Fødevarer, landbrug og fiskeri samt fra EU.

Se selve avisen i pdf-version her: http://www.okologi.dk/PDFs/Okoavis2009.pdf  

Gratis økologi-fotos kan downloades her: www.okologi.dk/gallery

Kontakter


Marianne Andersen

Kommunikationschef
Økologisk Landsforening
ma@ok******** Vis...
29243*** Vis...

Paul Holmbeck

Direktør
Økologisk Landsforening
ph@ok******** Vis...
28191*** Vis...

Emner


Helse