PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/karisma-som-et-styringsverkt%C3%B8y-18168

Karisma som et styringsverktøy

Pressemeddelelse maj 26, 2014 Mini MBA Kurs Ledere Probana Business School Utdanning Ledelse Karisma

Karisma er den personlige faktor som bestemme om vi liker, har tillit til, og blir inspirert av andre mennesker. Karisma kan derfor også være avgjørende for din rolle og levebrød som leder, da det kan være faktoren som avgjør om de ansatte er i utgangspunktet respekterer deg .

Billede fire mennesker gående

Dette faktum er vanskelig å argumentere mot, og vi kjenner alle sikkert folk som bare lyser opp rommet, får oppmerksomhet på en positiv måte, og i en - ja, karismatisk formen bare klarer å motivere og inspirere alle rundt dem. Så spørsmålet om hvorvidt karismatisk ledelse er effektiv , er det nesten overflødig, og fører oss nærmere på spørsmålet; Hvordan kan vi bli så karismatiske ledere? Problemet med karisma er at det er egenskap av rene personlighetsmessige trekk, så hva du skal gjøre hvis du ønsker å utvikle og arbeide med sin personlige karisma? Les mer på http://www.probana.no/

Ledelsexpert og grunnlegger av Edinger Consulting Group, Scott Edinger, har i mange år trent hundrevis av ledere og igjennom dette analysert hvilke faktorer som gjør oss i stand til å oppleve folk som karismatisk. Disse følgende fire personlige egenskaper er så spesielle områder som vi kan indirekte utvikle vår karisma og karismatisk lederstil.

Effektiv ledelse er kontekstavhengig. Dette betyr at det er forskjellig fra person til person , hvordan man blir motivert og inspirert, og så kan du som leder vite bare ved å fokusere individuelt på de personene du ønsker å lede. Så for å være i stand til å se karismatisk, bør du så langt som mulig prøve å forstå bygge broer av hensyn til de personene du ønsker å lede. Karismatiske mennesker har derfor fokusert på andre mennesker – ikke seg selv.

En annen kvalitet av karismatiske mennesker, er at de vanligvis er utadvendt. Dette betyr ikke at innadvendte mennesker ikke kan være karismatisk , men de vanligvis har mer problemer med det. Dette er hovedsakelig fordi at utadvent tendens til å være mer aktiv oppsøkende, mer "på" og finne sin energi i sosiale situasjoner som de naturlig nok har en tendens til å få mer oppmerksomhet enn innadvendte mennesker.

Kommunikasjonsferdigheter er også en viktig egenskap hos karismatiske ledere. De har som regel en høy grad av situasjonsforståelse og vet nøyaktig når og hvordan kritiske meldinger som skal leveres . De forteller historier, ved hjelp av konkrete eksempler, og har ingen problemer med å snakke om følelser, og de vet hvordan du rengjør kommunikative taklinger både i spente og i avslappede situasjoner.

Det kan være nok så god til å lese mennesker, bygge bro, bytte oppførsel, være på og kommunisere. Men hvor vi virkelig oppleve andre mennesker som karismatisk er når vi finner ut at de oppriktig bryr seg om oss og ønsker oss det beste . Denne personlige eiendom kalles også empati . Når vi er sammen med den gjennomførte empatiske mennesker, er det nesten uunngåelig at vi utvikler som motspil empati for dem også , og dermed vil det være en dypere følelsesmessig forhold. Lesmer påwww.probana.no

Å lede med Karisma drejer sig altså i stor grad om å bli likt og respektert av sine omgivelser, og i en integrerende og balansert måte , få et mandat til å ta avgjørelser som berører andre mennesker.

Mini MBA fra Probana Business School vil du ha mange flere verktøy for å lede dine ansatte , og lære hvordan psykologi , kommunikasjon og ledelse alltid går hånd i hånd . Vi lever i en tid da bedrifter og ledere er presset med ressurser og tid , og til tross for krav fortsette å vokse . Med e - læring og treningsdager på Probana kan du få deg en travl hverdag til å henge med lederutdanning. Les mer om Mini MBA'ens innhold og arbeidsmåter: http://www.probana.no/

Emner


Mini MBA Kurs Ledere Probana Business School Utdanning Ledelse Karisma