PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/juul-frost-arkitekter-skaber-visioner-for-to-nye-byomr%C3%A5der-i-malm%C3%B8-centrum-24766

Juul Frost Arkitekter skaber visioner for to nye byområder i Malmø Centrum

Pressemeddelelse august 30, 2018 Byudvikling Arkitektbranchen Ejendom By Byfornyelse Udvikling Sverige Byrum Arkitektureksport Ejendomme Urban Erhverv Bolig Arkitektur Malmø Landskab Arkitekt

To af Malmøs mest centrale, men også uudnyttede arealer på samlet 113.000kvm skal udvikles til urbane, grønne og varierede hybride byområder med både 1400 nye boliger, erhverv, daginstitutioner og offentlige rekreative byrum.

Omplaceringen af to uudnyttede funktioner, idrætsanlægget Hästhagen og badeanstalten Aq-va-kul, skaber en unik mulighed for udviklingen af to nye offentlige byrum og boligkvarterer, der bidrager til lokalområdernes og Malmøs udvikling. Juul | Frost Arkitekter står bag visionen, der viser nye udviklingspotentialer. 

Flemming Frost, CEO og founding partner: “Vi har fået en unik mulighed for at sætte vores fodaftryk på to centrale og meget attraktive grunde. Det er en sjælden mulighed for at udvikle i Malmøs historiske centrum og være med til at give byen en mere urban atmosfære med masser af liv og rekreation.”

Visionen byder på to nye boligområder. De bliver udviklet som to opbrudte bygnings-karréer, en gentænkning af områdets mange klassiske, lukkede boligkarréer.

De åbne karreer bliver udformet som hybrid-kvarterer, der integrerer boliger, erhverv, kultur, daginstitutioner, caféer og restauranter. Begge danner rammer om offentligt og livligt byliv med forskelligartede tilbud og kvaliteter.

Philip Krogh, associeret partner og ansvarlig for tegnestuens svenske projekter: “Med visionen har vi ønsket at løfte Malmøs bymæssige kvalitet ved at udvikle to nye steder i byen, der byder på en ny tæthed, diversitet og variation. Nye byrum og en række varierede programmer kan give en ny, urban karakter til området, der kan glæde Malmøs forskellige borgere”. 

Kvarteret Hästhagen bliver kendetegnet ved et moderne Plaza: et stort, åbent byrum i karréens midte med plads til ophold, afslapning og byliv. Den klassiske plads med træer i grid omgivet af et moderne boligkompleks med integreret erhvervsbyggeri og offentlige funktioner i underetagerne danner rammer om et indbydende Plaza: En oase med caféer og restauranter midt i byen med en tryg og afslappet atmosfære. Pladsen i karréen bliver offentlig med mindre private gårdzoner, et nyt samlingssted for alle Malmøs borgere

Kvarteret Aq-va-kul bliver et moderne urbant boligkompleks, udformet som en gennemskåret karré, med en central diagonal passage, et rekreativt strøg, der åbnes op med et varieret offentligt program. Komplekset binder lokalområdet bedre sammen med den direkte forbindelse mellem byens centrum og den grønne Kungsparken.

Visionerne blev i tirsdags præsenteret på en pressekonference af MalmöAlliansen sammen med Flemming Frost og Philip Krogh. Samarbejdet er kommet på plads efter flere møder, hvor det stod klart, at der var en fælles interesse for at udvikle Malmø og især skabe en fortætning af byens centrum.

FAKTA

Kvarteret Hästhagen

Areal: 63.000 m2

Boliger: 800

Kvarteret Aq-va-kul

Areal: 50.000 m2

Boliger: 600

Siden 1997 har Juul | Frost Arkitekter sat et markant præg på Malmø, herunder over 800 boliger. Tegnestuen har tidligere arbejdet med Q-books for Universitetsholmen, vækstområdet Västra Hamnen, hvor bl.a. det prisbelønnede Media Evolution City i dag står som et kulturelt og erhvervsmæssigt samlingspunkt. Som del af World Trade Center Malmö står det markante boligkompleks Sjöjungfrun med knap 200 lejligheder og op til 11 etager, udviklet i samarbejde med Midroc Property Development og MKB Fastighets.

I Hyllie står tegnestuen bag flere boligkvarterer, bl.a. Hermod, 52 konceptlejligheder henvendt til det moderne bymenneske, Kvarteret Sportsbyen, 127 konceptboliger der har WHOs Active Living koncept som hovedgreb. I år stod Kvarteret Saga færdig til indflytning og næste år står Kvarteret Nanna og Kvarteret Särimner også færdig.

Emner


Byudvikling Arkitektbranchen Ejendom By Byfornyelse Udvikling Sverige Byrum Arkitektureksport Ejendomme Urban Erhverv Bolig Arkitektur Malmø Landskab Arkitekt