PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/juul-frost-arkitekter-er-med-til-at-forme-fremtidens-boliger-og-byer-i-rusland-25042

Juul | Frost Arkitekter er med til at forme fremtidens boliger og byer i Rusland

Pressemeddelelse november 12, 2018 København Rusland Byudvikling Erhverv Bolig Arkitektur Arkitekt

Ikke mindre end 100 russiske arkitekter, planlæggere og byaktivister besøger d. 14. og 15. november København, hvor Juul | Frost Arkitekter giver input til, hvordan fremtidens boliger og byer i Rusland kan designes, så de får en positiv indvirkning på beboernes liv.

HJ SH JFA

Russiske arkitekter og planlæggere vil have impulser udefra, og der er efterspørgsel på den nordiske og danske arkitekturtilgang. De 100 russiske arkitekter, planlæggere og byaktivister er inviteret til København af russiske Strelka KB.

Juul | Frost Arkitekter fik i 2017 en central rolle i Ruslands gigantiske byggeprogram på 800 mio m2, der skal forbedre bolig- og livskvaliteten for 25 mio. russere. Byggeprogrammet har topprioritet i den russiske regering, der sidste år vedtog en ny boligstandard, som fastlægger kvalitetsskrav for boliger og urbanisering. Boligprogrammet gør op med mange års fokusering på besparelser i byggeriet. Som en del af byggeprogrammet skal der også uddannes en ny generation af arkitekter til at tage udfordringerne op.

“Rusland står over for en større opgave. Det er ikke mange russere, der har råd til at købe drømme parcelhuset, og russiske lejlighedsboliger har generelt et lavt kvalitetsniveau. Det samme gælder de urbane rum. Der er ikke fokus på boliger og byrums indflydelse på socialisering, sundhed eller livskvalitet; og sammenspillet mellem bolig og byrum er minimalt. Desuden har Rusland ni klimazoner. Der er altså enorm forskel på, hvordan man bor i Sibirien eller Sochi,” fortæller Helle Juul, founding partner i Juul | Frost Arkitekter.

Strelka Institute skal diskutere fremtidens bolig og bebyggelse på baggrund af den danske tegnestues erfaringer med det moderne boligbyggeri og tidligere opgaver i Rusland. Helle Juul vil på en workshop for hele gruppen belyse, hvordan design af boliger påvirker beboernes liv og sundhed. Hvad er de danske erfaringer, hvad er forskellen på dansk og russisk arkitektur, og hvilke tendenser får størst betydning for boligbyggeriet og urbaniseringen? Gruppen besøger også chef for planlægning og arkitektur i By & Havn, Rita Justesen og får bl.a. en rundvisning i Nordhavn.

“Vi er stolte af at have fået denne store og spændende indsigt i de russiske ambitioner, og det er interessant for os at opleve, hvordan vores kvalitative tilgang til boligbyggeri kan overstættes til russiske behov,”siger Helle Juul.

FAKTA:

OM STRELKA INSTITUTE

Strelka KB blev grundlagt i september 2013 af Strelka Institute for Media, Architecture and Design. Strelka KB var det første almennyttige selskab i Rusland, der investerer indtægter i den fortsatte udvikling af organisationen.

Strelka KB har udviklet uddannelsesprogrammet med støtte fra DOM.RF (Russia Housing and Urban Development Corporation).

Uddannelsesprogrammet består af både et gratis og fuldt tilgængeligt online program, samt et offline program for 100 udvalgte deltagere, der i fire måneder gennemgår et gratis, intenst udviklingsforløb, hvor de bl.a. besøger fire europæiske byer, Berlin, Rotterdam, Barcelona og København. 

OM JFA

JUUL | FROST Arkitekter har fokus på mangfoldige by-, bo- og landskabsmiljøer og udvikler strategiske planer i flere skalaer. For at skabe merværdi for både byggeri og kontekst planlægger og designer JUUL | FROST Arkitekter enhver ny bebyggelse og ethvert nyt byggeri som en del af en større urban kontekst.

www.juulfrost.dk

Emner


København Rusland Byudvikling Erhverv Bolig Arkitektur Arkitekt