PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/indsatsen-for-de-ikke-indlagte-psykisk-syge-skal-prioriteres-6873

Indsatsen for de ikke-indlagte psykisk syge skal prioriteres

Pressemeddelelse marts 29, 2009 Samfund

National strategi skal give psykiatrien det tiltrængte løft, som patienterne længe har efterspurgt. Danske Patienter er positive over for strategiens visioner og tiltag, og opfordrer til at indsatsen for de ikke-indlagte prioriteres

Danske Patienter glæder sig over, at en ny strategi fra Danske Regioner sætter fokus på psykisk syge - i Danmark har det psykiatriske område, alt for længe, været underprioriteret.

Strategien indeholder mange gode elementer, der skal sikre psykiatrien et løft. Hvis strategien skal rykke noget i praksis, er det helt nødvendigt, at behandlingstilbuddene til de ikke-indlagte psykisk syge prioriteres. Hver femte dansker rammes af en psykisk sygdom i løbet af livet. Langt de fleste af disse tilfælde kræver ikke indlæggelse for at blive behandlet, men indsatsen i forhold til denne gruppe ligger stadig et stykke fra international standart.

"Indsatsen bør styrkes væsentligt i forhold til den allerstørste gruppe psykisk syge; de ikke-indlagte - de der lider af depression, angst, spiseforstyrrelser og selvskadende adfærd. Alle disse mennesker skal sikres langt bedre behandlingstilbud. En stor gruppe mennesker får ingen hjælp, fordi de ikke opfattes som syge nok til at blive behandlet i det psykiatriske system. Denne gruppe har oftest mere gavn af en henvisning til en psykolog eller en psykoterapeut, hvilket der desværre ikke er mulighed for efter gældende regler", påpeger direktør for Danske Patienter, Morten Freil.

Vi er kommet et godt stykke med denne strategi for fremtidens psykiatriske område, men der er stadig et stykke, før vi er helt i mål. Indsatsen skal målrettes og politikerne skal være klar med den nødvendige finansiering.

Kontakt og yderligere information:
Danske Patienter: Direktør Morten Freil, mobil 30 54 43 49. [email protected] 

Kilde: Danske Regioners publikation "En psykiatri i verdensklasse - regionernes visioner for fremtidens psykiatri - en national strategi"

Kontakter


Emner


Samfund