PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/icelandair-%C3%A5bner-ny-hel%C3%A5rsrute-til-seattle-usa-6854

Icelandair åbner ny helårsrute til Seattle, USA

Pressemeddelelse marts 25, 2009 Turisme

Den 22. juli 2009 byder Icelandair velkommen til et nyt medlem af den amerikanske rutefamilie, nemlig Seattle på USAs vestkyst med fire ugentlige afgange via Keflavik. Samtidig med åbning af ruten til Seattle indleder Icelandair samarbejde med Alaska Airlines og kan således tilbyde sine kunder gode forbindelser videre til vigtige destinationer i det vestlige USA og Canada, som f.eks. San Francisco, Las Vegas, Los Angeles,Vancouver og Calgary.

Mandag, onsdag, fredag og lørdag er de dage, hvor man fra sommeren 2009 kan flyve fra København til Seattle via Island, hvis geografiske position betyder, at man allerede er halvvejs i USA. Man lander i Seattle kl. 16.45 lokaltid og har således rig mulighed for at forsætte med Alaska Airlines, hvis slutdestinationen ikke er Seattle. Det skal også tilføjes, at Icelandairs rute til Seattle har betragteligt kortere effektiv flyvetid end kollegerne på ruten.

Icelandair anvender Boeing 757 fly i hele rutenettet også på den nye rute til Seattle, hvilket giver en langt større fleksibilitet. Derudover er denne flytype også meget mere økonomisk end de wide body fly der benyttes på direkte ruter mellem Europa og Seattle. Icelandairs flyflåde blev renoveret fra næse til hale i 2008 og i slutningen af sidste år blev den tredje kabineklasse introduceret således, at Icelandairs kunder har tre valgmuligheder: Saga Class (business), Economy Comfort og Economy class.

Icelandair er før gået i mod strømmen, f.eks. i forbindelse med 9/11, hvor selskabets marketingaktiviteter blev øget med det resultat, at 2002 regnskabet var det bedste nogensinde i selskabets historie. Icelandair baserer sig på stadig udvikling og set i lyset af det, er det en naturlig konsekvens, at åbne ruten til Seattle og indlede samarbejde med Seattles mest betydningsfulde flyselskab Alaska Airlines. Seattle og områderne omkring har et stor skandinavisk befolkningsgruppe og nye rute er således endnu et tilbud og mulighed for at komme til og fra Europa.

Icelandair har mere end 70 år bag sig og flyver i dag til 25 destinationer i Nordamerika og Europa: New York, Boston, Minneapolis/St. Paul, Orlando og nu også Seattle i USA og Toronto og Halifax - begge Canada. Icelandairs skandinaviske destinationer er København, Oslo, Bergen, Stavanger og Stockholm. Selskabet transporterer årligt ca. 1,5 mio. passagerer til, fra og via Island med Keflavik som omdrejningspunktet.

Kontakter


Emner


Turisme