PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/helsing%C3%B8r-f%C3%A5r-nyt-stadion-til-b%C3%A5de-superliga-og-helt-almindelige-borgere-23400

Helsingør får nyt stadion til både superliga og helt almindelige borgere

Pressemeddelelse februar 8, 2017 NOVA5 1.division Byggeri Arkitektur Arkitekter FC Helsingør Superliga Stadion Helsingør Nyt Stadion

Med en idrætspark, der er åben for alle Helsingørs bysbørn og gæster til oplevelser og sportsbegivenheder, har NOVA5 arkitekter og et stærkt rådgiverteam vundet konkurrencen om Nyt Helsingør Stadion.

Nyt Helsingør Stadion eksteriør NOVA5

Fremtidens Helsingør Idrætspark er et fodboldstadion til meget mere end fodbold. Anlægget - skabt i tæt parløb mellem arkitekterne NOVA5 og ELKIÆR + EBBESKOV med Møller & Grønborg landskab og Lyngkilde ingeniører - bliver stedet for alle former for fritidsliv. På tværs af foreninger, på tværs af alder, på tværs af køn.

I et byens naturskønne område, bliver det nye anlæg porten til park og landskab. Men først og fremmest skaber Nyt Helsingør Stadion forbindelser mellem mennesker. Et markant hegn både afgrænser og markerer stadion, og kanterne omkring anlæggets sportszoner fores med forskellige aktiviteter, man kan dyrke hver for sig eller sammen.

Vinderforslaget puster nyt liv i den eksisterende Helsingør Hallen, som indgår i den fremtidige, helstøbte idrætspark. Et anlæg, der kan udvikles og udvides over tid med flere faciliteter efter behov.

Breddeidræt blander sig med elitesport, sociale aktiviteter og naturoplevelser. Klassiske sportsaktiviteter møder nye former for idræt, leg og bevægelse. Og alle mellemrum bliver til mødesteder, som giver grobund for nye fællesskaber. For alle i Helsingør.

Vinderprojektet roses af et enigt dommerpanel for at have skabt et flot samlet udtryk med ordene:

“Den organiske form på anlægget forekommer som en helstøbt og smuk ide. Den moderne krins kunne blive det nye vartegn/logo for Helsingør Idrætspark. Den vinklede placering af stadion skaber et timeglas, hvor trafikken naturligt kan gå begge veje. Sammenblanding af moderne elementer som masterne og den lette tagkonstruktion med jordvolde og kotespring arbejder godt sammen i et nyskabende og anderledes idrætsrum”.

Det velfungerende samarbejde er foregået med et kompetent underrådgiverteam bestående af Elkiær + Ebbeskov arkitekter samt Møller & Grønborg landskab og Lyngkilde ingeniører, som er stærke på landskab, infrastruktur og tekniske aspekter samt sportskonsulent Jens Bangsbo.

Øvrige citater:

”Jeg er meget imponeret over, hvordan man har sørget for, at få områdets landskab og geografi ind i forslaget, så det kommer til at fremstå som en samlet løsning”.
- Benedikte Kiær, Borgmester i Helsingør

”Helsingør Kommunes tidsplan er meget stram, så vi har haft fuldt fokus på en arkitektur, som er realistisk og effektiv at udføre”
- Thomas Dahl, ansvarlig partner, NOVA5

”For os handler arkitektur altid om et klart koncept. Konkurrenceprogrammet var meget konkret og åbent, og det er det allerbedste grundlag for en effektiv og kreativ proces”
- Niels Lund Petersen, designansvarlig, NOVA5

”Vi har ønsket at forene eliteidræt med breddesporten, så der bliver plads til alle. Derfor bliver det nye stadion langt mere end blot hjemmebane for FC Helsingør. Det bliver et kraftcenter for idræt og forskellige sportsgrene samtidig med, at hele området bliver et samlingspunkt for både børn, unge og voksne i Helsingør. Ikke blot når FC Helsingør spiller kampe men alle ugens syv dage fra morgen til aften”
- Jens Bertram, Formand for Sundheds, - Idræts- og Fritidsudvalget

Emner


NOVA5 1.division Byggeri Arkitektur Arkitekter FC Helsingør Superliga Stadion Helsingør Nyt Stadion