PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/diskoteksg%C3%A6ster-p%C3%A5-piccadilly-i-hiller%C3%B8d-puster-i-alkometer-6052

Diskoteksgæster på Piccadilly i Hillerød puster i alkometer

Pressemeddelelse oktober 16, 2008 Samfund

Lørdag den 18. oktober skal gæster på diskoteker i Hillerød, København, Århus og Odense puste i et alkometer, hvis de vil køre i bil hjem. Viser alkometeret under 0,5 promille, når de forlader diskoteket, er der gaver at hente fra GODA - Foreningen Gode Alkoholdninger - der står bag initiativet, som er en del af den europæiske kampagne mod spritkørsel: A Night Without Accident.

Det er ofte i weekenden på vej hjem fra fest eller diskotek, at unge kører galt. Alkohol, høj fart og passagerer i bilen får festen til at ende tragisk for mange unge.  Derfor lægger diskotekerne hus til kampagnen, hvor unge tager en snak med gæsterne om spritkørsel og opfordrer dem gennem konkurrencer og alkotests til at lade drinksene stå, hvis de selv skal køre bil.

Europæisk nat
Det er diskotekerne i Danmark ikke ene om for kampagnen 'A Night Without Accident' kører i 16 lande i Europa lørdag den 18. oktober. Og der er god grund at være med fra dansk side, siger sekretariatschef Anett Wiingaard fra GODA: "Ser man på statistikkerne for 2007, blev 567 mennesker i Danmark alvorligt kvæstet  og 112 dræbt i spritulykker". Tal, som diskotekerne og GODA håber, kampagnen kan medvirke til at bringe nedad.               

Vi deltager i Hillerød: Picadilly

Tørre tal 2007

  • Sidste år blev 112 mennesker dræbt i spritulykker, de 22 var mellem 18 og 24 år
  • 567 blev alvorligt kvæste, de 143 var mellem 18 og 24 år
  • De fleste ulykker skete fredag og lørdag nat - på vej hjem fra en fest
  • Hvert år tager politiet ca. 16.000 spritbilister
  • Man får en bøde på sin nettoløn x sin promille og mister kørekortet

Kontakter


Emner


Samfund