PressPort logo

Danmark spiller VM-finale for første gang i 28 år

Pressemeddelelse april 5, 2008 Sport

Danmark har helt exceptionelt kvalificeret sig til finalerne i VM i Skolehåndbold, som spilles lørdag fra kl. 14. Det er 28 år siden, at et dansk drengehold og 22 år siden, at et dansk pigehold sidst har været i finalen.

VM håndbold DK Frankrig 05
Det var et intenst opgør mellem Frankrig og Danmark, men det var de danske piger, der løb med sejren.
Danmark kvalificerede sig både hos drengene og pigerne efter to gyser-opgør. De danske drenge fra Idrætsskolerne i Oure vandt 18-17 over Frankrig efter at have været bagud med 7-3 i første halvleg, og pigerne fra Idrætsskolerne i Ikast vandt 24-23 efter at have været bagud med fem mål i starten af deres semifinale, der ligeledes var mod Frankrig.

Pressen inviteres til at dække finalerne:

Tid:
Piger (Idrætsskolerne i Ikast): Danmark-Ungarn kl. 14:00
Drenge (Idrætsskolerne i Oure): Danmark-Tyskland kl. 15:30

Sted:
Kampene spilles i Sportscenter Ikast, Stadion Alle 2B, 7430 Ikast

Danmark havde for første gang piger med til et VM i Skolehåndbold i 1976 og drengene i 1978. De danske piger har vundet tre gange, drengene én gang. VM holdes hver andet år. Sidste gang var i 2006 i Frankrig. Her blev de danske piger nr. 3 og drengene nr. 12.

Fakta om VM i Skolehåndbold:
VM i Skolehåndbold har deltagerhold fra 24 lande fra hele verden. Holdene er vindere af nationale turneringer og tæller 800 elever i alderen 15-17 år. Det er et meget professionelt stævne med stor international bevågenhed. VM i Skolehåndbold er arrangeret af det Internationale Skoleidrætsforbund og Dansk Skoleidræt sammen med Ikast-Brande Kommune. Læs mere på www.isf-handball.com