PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/byggelystne-k%C3%B8benhavnere-sl%C3%A5r-jyder-16594

Byggelystne københavnere slår jyder

Pressemeddelelse september 2, 2013 Byggeri

En ny opgørelse afslører, at der er markant forskel på, hvor stor byggelysten er i landets fire største byer. De københavnske boligejere bygger og renoverer lige nu på et niveau, der er langt højere end i byer som Aarhus, Odense og Aalborg. Faktisk er københavnerne så byggelystne, at antallet af københavnske byggeopgaver i august næsten var dobbelt så højt i forhold til samme periode i 2012.

Der har været travlhed i det private byggeri i august. Væksten i byggeopgaver er vokset markant, men dykker man ned i tallene, er der forskel på, hvor i landet boligejerne har været mest byggelystne. Ser man på de fire største byer, er der er stort skred mellem den by, der har renoveret og bygget mest og den by, hvor byggevæksten ikke har været så stor.

Københavnerne bygger løs
Opgørelsen er fortaget af 3byggetilbud.dk, der formidler byggeopgaver mellem landets boligejere og firmaets mere end 1.000 leverandører. Og ser man på byggeaktiviteten lige nu, er københavnerne vilde med at bygge og renovere. Faktisk var antallet af byggeopgaver i København i august 89 procent højere sammenlignet med august i 2012, og dermed er københavnerne de boligejere, der lige nu har mest gang i boligrenoveringen.

Til sammenligning lå århusianerne 62 procent over byggeaktiviteten i august sidste år, Odense lå 47 procent over og i Aalborg halter man for alvor bagud. Her faldt byggelysten med syv procent i august måned.

Bolighandler årsag til flere opgaver
”Væksten i byggeopgaver er pt. markant højere i Hovedstadsområdet end i de andre storbyer. Københavnerne har altså haft en masse opgaver, der skulle laves efter ferien. Derudover kan vi se, at der for tiden bliver handlet en del boliger, især lejligheder, i Hovedstaden, hvilket også er en af årsagerne til københavnernes stigende byggelyst. Typisk er det sådan, at når en bolig bliver solgt, går køberen i gang med det nye køkken, et nye badeværelse eller nye vinduer, og så stiger efterspørgslen på leverandører,” siger kommunikationschef Michael Müller.

Dette underbygges af, at der i øjeblikket bliver solgt flere og flere boliger i København.

Generelt har der været en pæn vækst i byggeopgaver på landsplan i august. Faktisk er antallet af bygge- og renoveringsopgaver vokset med godt 70 procent i forhold til august i 2012. De mange opgaver omhandler blandt andet vinduer, isoleringer, have og anlæg, maleropgaver og foreningsopgaver.

Byggeaktiviteten i Danmarks fire største byer:
August 2013 sammenlignet med august 2012   

København (900 - 2990)
Stigning på 89 procent

Aarhus (8000 - 8300)
Stigning på 62 procent

Odense (5000 - 5200)
Stigning på 47 procent
 
Aalborg (9000 - 9200)
Fald på 7 procent

Kilde: 3byggetilbud.dk.

Emner


Byggeri