PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/byen-som-legeplads-2831

Byen som legeplads

Pressemeddelelse maj 22, 2006 Børn og Unge

I et eksamensprojekt på arkitektskolen prøver vi at skabe et spil, som kan gøre byens rum til en aktiv legeplads gennem brug af mobiltelefonen. Ons den 24 afprøver vi spillet TAGATAG med start på Højbroplads!

Byen som spillebræt:

I forbindelse med mit eksamensprojekt på arkitekskolen, har jeg prøvet at skabe et nyt og aktivt spil for mobiltlefonbrugere.

TAGATAG er et telekommunicationsspil, som kommer til at foregå i en bestemt del af København C.  Overalt i byen bliver der placeret nogle 'TAGS,” (afmærkninger eller spor) som bliver grundlaget for spillet. Der bliver skabt to hold, hvor hver enkelt deltager har en mobiltelefon med foto funktion, som skal bruges til at indsamle point. Det foregår på den måde, at de 2 hold spreder sig ud i byen og scorer point ved at finde en TAG, tage et billede af den, og sende den tilbage til basen. Her sidder der et dommerhold, som modtager MMSerne og fører point over det samlede resultat.
Udover at score point på TAGS, kan man også fange et billede af et medlem fra det andet hold. Dette giver dermed en hvis dynamik i spillet, da man ikke bare skal løbe rundt i byen og søge, men også bruge byens arkitektur og det offentlige rum som gemmested.

Målet med spillet er at gøre byen og det offentlig rum til en form for åben legeplads samtidig med at gøre brug af mobiltelfonen på en ny og aktiv måde. På Onsdag den 24 vil vi lave et piltot project af dette spil. Der er 20 elever fra arkitekskolen som afprøver spillet i den indre by.

Vi starter kl 13.00 på højbro plads.

Kontakter


Emner


Børn og Unge