PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/bycyklen-fort%C3%A6ller-om-sev%C3%A6rdighederne-7603

Bycyklen fortæller om seværdighederne

Pressemeddelelse august 18, 2009 Turisme

Mens København tæller ned til klima-topmødet, har en gruppe RUC-studerende fundet på en både miljørigtig og innovativ turistguide til "grønne" turister: Den interaktive bycykel

2921 to personer med cykel

Er man så heldig som turist i en storby at have fået fat i en bycykel, kan det ind imellem være med livet som indsats at skulle styre cyklen og holde øje med trafikken, samtidig med at man bakser med ”Turen går til…” og skeler til kortet på styret. Men det har en gruppe studerende fra Roskilde Universitet fundet en løsning på – en løsning som de håber, Københavns turister vil kunne få glæde af i løbet af et par sæsoner.

"Den Interaktive Bycykel kombinerer bycyklen med GPS’en, som vi jo kender. Men ud over at GPS’en viser vejen, kan den også vise de 'hotspots', man passerer. Og ved at klikke på dem på skærmen, kan man få mere information – også om de mange skjulte perler, vi har her i København. Det kunne for eksempel være, at man cyklede forbi Rio Bravo og fik fortalt et par af de spændende og farverige historier fra restaurationens liv," forklarer et par af de studerende fra Roskilde Universitets nye humtek-linje, Simon Thostrup-Clemmensen og Morten Kalum Jarlkov.

Simon og Morten er med i en gruppe på seks anden semester-studerende, der har arbejdet med Den Interaktive Bycykel.

CO2-venlig turisme
"Målet er, at du enten kan planlægge en rute gennem byen og få informationer undervejs – eller du kan cykle ud i det blå og se, hvad du støder på af seværdigheder. Vi forestiller os, at GPS’en læser højt for dig, eksempelvis via en ørebøf, så du ikke skal tage øjnene fra trafikken," forklarer Simon,.

Foreløbig findes løsningen kun i en computermodel, et såkaldt mock-up, som gruppen har lavet, men de håber på en dag at se deres løsning udført i virkeligheden.

"Det kunne være fedt, hvis en virksomhed, der arbejder med GPS-teknologi, gik sammen med Wonderful Copenhagen eller VisitDenmark om at færdigudvikle Den Interaktive Bycykel. Vi tror på, at der er et stort potentiale på verdensplan – tænk bare på cykelturisme i Kina… Men København skal have teknologien først, og det ville være et supergodt signal at sende netop i år, hvor vi har klimatopmøde," påpeger de to studerende, der drømmer om, at Den Interaktive Bycykel både kan være reklamesøjle for dansk teknologi og for grøn turisme.

Faktaboks:
Hvad er humtek?
Det humanistisk-teknologiske basisstudium, humtek, på Roskilde Universitet er et tværfagligt studium af design og teknologi. De studerende kan arbejde med design af informationsteknologi, medier, oplevelser, byrum, miljø¸- og transportteknologi etc. Studiet er det første af sin art i Danmark, og der har været stor tilslutning til uddannelsen, lige siden den blev lanceret i august 2008. Simon Thostrup-Clemmensen, Morten Kalum Jarlkov og den øvrige studiegruppe er blandt de første studerende på den nye uddannelse.

Læs mere på: www.ruc.dk/humtek/

Billedtekst:
Morten Kalum Jarlkov og Simon Thostrup-Clemmensen fra Roskilde Universitets humtek-linje må indtil videre nøjes med egne cykler med en GPS monteret på styret - men de drømmer om, at nogen sætter Den Interaktive Bycykel i produktion. 

Emner


Turisme