PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/batteriforeningen-anklager-milj%C3%B8styrelsen-for-n%C3%B8l-161

Batteriforeningen anklager Miljøstyrelsen for nøl

Pressemeddelelse juni 19, 2003 Natur

PRESSEMEDDELELSE København, den 19/6 2003

Batteriforeningen anklager miljøstyrelsen for nøl.

Sammenslutningen af batteriimportører i Danmark opfordrer nu kraf-tigt Miljøstyrelsen til at igangsætte indsamling af brugte batte-rier.  

Allerede for 2 år siden fremkom foreningen med et forslag til en nem og billig indsamlingsmetode for brugte batterier, men Miljø-styrelsen har stadig ikke fastlagt retningslinier for kommunernes pligt til at indsamle brugte batterier.

"Det er meget beklageligt, at de manglende retningslinier fra Mil-jøstyrelsen nu medfører en unødvendig forurening med kviksølv fra meget gamle batterier", siger direktøren i BatteriForeningen, ad-vokat Frederik Madsen, som netop i disse dage deltager i en Euro-pæisk batterikonference i Lugano i Schweiz.

"På konferencen har direktøren for et tysk genbrugscenter for brugte batterier, DR. Sven Rausch, UNI-CYC Gmbh, Bremerhaven, op-lyst, at en del af de indsamlede batterier er mere end 10 år gamle og det er disse batterier, der indeholder det farlige kviksølv", fortsætter Frederik Madsen: "Det er derfor helt relevant, at Kom-munekemi har undersøgt dette forhold, men det må undre, at Miljø-styrelsen stadig nøler med at igangsætte indsamling, som det blev omtalt i TV-Avisen i går kl. 18.30".

Enkelte kommuner har frivilligt igangsat indsamling hos borgerne og Miljøstyrelsen har her i foråret offentliggjort en undersøgel-se, der indeholder en beskrivelse af særdeles positive resultater af en indsamlingsmetode, hvor batterierne indsamles sammen med dagrenovationen.

Det Bornholmske affaldsselskab BOFA har brugt denne metode og de indsamler 13 tons brugte batterier om året svarende til godt ¼ kg fra hver enkelt indbygger.

Direktør Frederik Madsen, BatteriForeningen glæder sig over det flotte resultat, som er nået på Bornholm: "Indsamlingen sker ved, at brugte batterier lægges i en plasticpose, som hænges på skral-destativet. Poserne tages med, når skraldeposen hentes. Så enkelt kan det gøres. Der mangler kun Miljøstyrelsens retningslinier til kommunerne om at indsamling skal finde sted".

Yderligere oplysninger:  
Direktør Frederik Madsen, BatteriForeningen, mobil: 40 43 02 50
Direktør Ole Morten Petersen, BOFA, mobil: 24 48 76 06

Kontakter


Emner


Natur