PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/100-%C3%A5ret-for-rhapsody-in-blue-fejres-med-koncert-27522

100-året for ”Rhapsody in blue” fejres med koncert

Pressemeddelelse januar 17, 2024 Greve Harmoniorkester Koncert Klassisk koncert Gerswin Rhapsody in Blue

Greve Harmoniorkester vil hylde George Gershwins musikalske arv

DALL·E 2024 01 14 19.30.19 A historical portrait of George Gershwin, an American composer and pianist from the early 20th century, known for his contributions to classical and p
Illustration af George Gershwin

Koncerten sætter fokus på 100-års jubilæet for Gershwins "Rhapsody in Blue". Den vil præsentere værket sammen med andre kendte kompositioner af Gershwin, såsom musik fra "Billy the Kid" og "Cuban Ouverture". Pianist Rikke Sandberg, vil optræde som solist og musikformidler Thomas Ulrik Larsen vil fortælle om musikken.

Koncerten er 11. februar 2024 kl. 15 i Portalen, Greve

George Gershwin er en central figur i amerikansk musikhistorie og byggede bro mellem klassisk og populærmusik i det 20. århundrede. Kendt for værker som "An American in Paris" og operaen "Porgy and Bess", som indeholder "Summertime", fortsætter Gershwin med at inspirere musikere og publikum over hele verden.

Som en prisbelønnet dansk pianist har Rikke Sandberg, der er koncertens solist, optrådt internationalt i prestigefyldte sale såsom Alice Tully Hall og Concertgebouw og har arbejdet sammen med anerkendte musikere som Sabine Meyer og Nikolaj Znaider. Hendes følsomme klaverspil, kombineret med hendes rolle som kunstnerisk leder for flere musikfestivaler, har etableret hende som en fremtrædende figur i den klassiske musikverden. Med en debut fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og efterfølgende undervisning og samarbejde med anerkendte professorer, er Sandberg en af de mest dynamiske danske pianister i sin generation. Hendes soloudgivelser, der omfatter værker af Brahms og Rachmaninov, har modtaget bred anerkendelse.

Thomas Ulrik Larsen er en erfaren musikformidler og vil binde aftenen sammen. Med sin omfattende baggrund i rockhistorie og som musikskribent, musikskolelærer, guitarist og sangskriver, vil Larsen give os indsigt i Gershwins musik og dens historiske betydning. Hans evne til at formidle musikkens historie og dybde gør ham til en ideel vært til at fortælle om Gershwins værk og indflydelse.

Koncerten markerer et århundrede siden Gershwins banebrydende værk blev introduceret, og understreger også Greve Harmoniorkesters fortsatte engagement i musikkens verden. Orkestret, som fejrede sit 50-års jubilæum sidste år, er kendt for høj kvalitet og har tidligere samarbejdet med mange prominente solister og vundet flere danmarksmesterskaber.

Denne koncert tilbyder en enestående mulighed for at opleve Gershwins musik udført af et lokalt orkester, som har markeret sig både nationalt og internationalt. Det er en chance for at genopdage Gershwins musikalske genialitet og Greve Harmoniorkesters dygtighed.

Koncerten er 11. februar 2024 kl. 15 i Portalen, Greve

Billetter til koncerten købes i forvejen.

Links for yderligere materiale:

Kontakter


Erik Jørgensen

Bandmanager
Greve Harmoniorkester
erul@********** Vis...
46151*** Vis...

Emner


Greve Harmoniorkester Koncert Klassisk koncert Gerswin Rhapsody in Blue