PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/%C3%B8-hop-i-det-sydfynske-%C3%B8hav-15343

Ø-hop i Det Sydfynske Øhav

Pressemeddelelse marts 19, 2013 Turisme

Besøg tre danske småøer på en uge

Plakat

BESØG TRE DANSKE SMÅØER PÅ EN UGE

Bjørnø, Lyø og Avernakø inviterer til Ø-hop

 

Et utraditionelt samarbejde mellem Øhavsporten i Faaborg og turistaktører på de tre småøer, Bjørnø, Lyø og Avernakø, har skabt en helt ny ferieform.

På en uge får man mulighed for at besøge tre øer i Det Sydfynske Øhav.

- ” Det kan være uoverskueligt selv at arrangere en uges ferie på tre øer,” siger Nicolai Birkedal fra Øhavsporten. – ” Vi har derfor sammensat en pakke, - et Ø-hop - hvor vi klarer alt det praktiske med indkvartering og forplejning på øerne, hvor man bydes velkommen af en lokal vært.”

Start i Faaborg

Ø-hoppet starter i Faaborg. De første to dage besøger man Bjørnø. Derefter to dage på Lyø og to dage på Avernakø. Øerne er ikke større end man kan komme rundt på gåben eller på cykel. Overnatning finder sted i egne telte i forbindelse med en lokal gård, café eller bed and breakfast.

På alle øerne arrangeres guidede ture og en historieaften, hvor en lokal beboer fortæller om øens liv og historie.

- ”Der ud over bliver der også tid til at tage rundt på egen hånd,” fortsætter Nicolai Birkedal. – ” Naturen er enestående på alle tre øer med gode muligheder for aktiviteter, bl.a. badning, gå- og cykelture og fiskeri.”

Ø-hoppet henvender sig til friluftsfolk, som gerne vil tæt på naturen og den helt specielle kultur, som findes på de danske småøer.

- ” I Øhavsporten har vi mærket en stigende interesse for ferie på småøerne. Mange vil gerne opleve det danske ørige, når det er bedst. Der bliver tale om små hold på max. 15 deltagere, så der bliver tale om en tæt oplevelse i samspil med de lokale beboere på øerne.”

Ø-hoppet til de tre øer afvikles i ugerne 27. 28, 30 og 31. Flere oplysninger kan findes på Øhavsportens hjemmeside: www.ohavsporten.dk

Yderligere oplysninger: Nicolai Birkedal, Øhavsporten

– tlf. 20671905 eller 25823487 

E-mail: [email protected]

                       

Emner


Turisme