PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/herning2020/pressreleases/publikum-kan-klimakompensere-for-egen-transport-til-vm-i-ridesport-27252

Publikum kan klimakompensere for egen transport til VM i Ridesport

Pressemeddelelse august 14, 2022 Herning2022 Klima og miljø Bæredygtig

Et helt nyt initiativ gør det muligt for besøgende og publikum at kompensere for den CO2-udledning, som deres transport til Herning har givet.

 KAK1693 2 - DK
Gæster ved VM i Ridesport har mulighed for egen transport. Foto: herning2022/Kasper Kamuk

Måske har du prøvet at bestille en flybillet på nettet, hvor du har haft mulighed for at købe klimakompensation? Den mulighed har tilskuerne også fået til VM i ridesport i Herning – bare fysisk på pladsen. Så hvis de er hoppet i bilen eller flyet for at opleve VM og gerne vil kompensere for CO2-udledningen, har arrangørerne bag VM tilbudt en løsning, som gør det muligt at klimakompensere og støtte et grønt skovprojekt i Brasilien.

Det er en del af de mange bæredygtige tiltag, der er ved VM. Der er etableret et samarbejde med virksomheden First Climate, der tilbyder klimakompensation for egen transport.

"Vi ved godt, at det er noget helt nyt, at man som publikum til en event kan blive mødt af muligheden for at klima-kompensere for sin transport. Men vi er meget glade for, at nogle af vores besøgende har taget initiativet til sig og har besluttet sig for at betale lidt ekstra for at støtte et grønt projekt som kompensation for den CO2udledning ens transport har haft," siger Jens Trabjerg.

Besøg Herning og støt skov i Brasilien

Helt lavpraktisk foregår det sådan, at man besøger First Climates stand ved VM, her scanner man en QR-kode med sin telefon, og så kan man indtaste, hvordan man er kommet til VM, om man overnatter osv., og så får man udregnet sin CO2-udledning og omregnet det til at beløb, som man kan betale med kreditkort på pladsen. Det er let og tager kun et øjeblik. Man skal ikke downloade noget, og ingen data er givet videre til nogen. Det hele er frivilligt.

"Det er en helt ny tilgang, og selvfølgelig er det ikke noget, som tusindvis af gæster har benyttet sig af. Men det har givet mange gode snakke, og det er med til at øge opmærksomheden på, at vores transport udleder meget CO2," fortæller Jasper Steinhausen, der er Sustainable Business Consultant ved VM.

"Ridesporten har ikke tidligere haft bæredygtighed på agendaen, men det har vi nu. Vi håber, at man i fremtiden som en selvfølgelighed vil kompensere for sin transport og rejse klimaneutralt."

Nationale forbund støtter op

Herning2022s tilgang til CO2har været at minimere, hvor det er muligt – og dertil kompensere med klimakreditter. Og det er også det, publikum møder.

"De helt store klimasyndere ved VM er transporten til og fra pladsen, men det er også svært at arrangere et VM uden akkrediterede, ryttere, heste og ikke mindst besøgende. Derfor har vi valgt at tilbyde mulighed for kompensation."

Det internationale rideforbund FEI har også ønsket at være en del af løsningen, og en række af de nationale rideforbund har også sagt ja til at betale ekstra fra deres deltagelse for at bidrage til kompensering ved sammen med VM at støtte et vindenergi-projekt i det Tyrkiet – også i samarbejde med First Climate.

"Som arrangør har det stor betydning, at der bakkes op om de bæredygtige tiltag. VM er en stærk platform, og den sætter vi i spil til at skabe noget godt. Det gør mig stolt, at vi kan sætte et positivt aftryk", siger Jens Trabjerg.

Kontakter


Jens Trabjerg

ECCO FEI World Championships Herning 2022
jt@he************* Vis...
+ 45*********** Vis...

Emner


Herning2022 Klima og miljø Bæredygtig


 KAK1693 2 - DK
Gæster ved VM i Ridesport har mulighed for egen transport. Foto: herning2022/Kasper Kamuk
Hent | 1,26 MB | 5504 x 8256 | .jpg

Zip og hent alle filer