PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/herning2020/pressreleases/dobbelt-dansk-guld-ved-vm-i-ridesport-igen-27253

Dobbelt dansk guld ved VM i Ridesport – igen

Pressemeddelelse august 14, 2022 Herning2022 Paradressur

Danmark har i dag fået hele to dobbelte verdensmestre i paradressur ved ECCO FEI World Championships i Herning.

Kristensen K HERN22SV5547 - DK
En glad Katrine Kristensen, der - igen - stod øverst på podiet. Foto: Herning2022/Hippofoto.be - Sharon Vandeput

De danske paradressurryttere fortsætter deres triumftog på BB Horse Arena ved VM i Ridesport i Herning.

Her på mesterskabernes allersidste dag, dystede de kvalificerede paradressurryttere i Freestyle i deres respektive grader i Orifarm Healthcare FEI World Para Dressage Individual Championship presented by JYSK. Samtlige fire ryttere fra det danske hold var kvalificeret i finalen: 

Grad II: Katrine Kristensen

Grad III: Karla Dyhm-Junge og Tobias Thorning Jørgensen

Grad V: Nicole Johnsen

Mere guld til Katrine

Katrine Kristensen, der trænes af en anden verdensmester, nemlig Cathrine Dufour, lagde ud for Danmark. I sadlen på Gørklintgaards Quater e. Quaterback leverede hun igen en absolut toppræstation og rundede den magiske 80%-grænse. Hele 80,354% lod scoren på og dermed var en sikker guldmedalje i hus. Det er Katrines anden guldmedalje ved mesterskaberne – tidligere på ugen vandt hun også individuelt guld.

“Det var en fantastik tur i dag – jeg er meget, meget glad", sagde Katrine umiddelbart efter sit ridt og fortsatte: 
“Det har været fuldstændig fantastisk – jeg bliver helt rørt af at tænke på det, fordi det har været så stor en oplevelse. Jeg kom med den her nye hest, og jeg troede på at den kunne gå ind og gøre det, og jeg vidste at jeg selv kunne, men at det så lykkes så godt som det gør, det synes jeg er fuldstændig fantastisk.”

Personlig rekord til Karla

I Freestyle for Grad III rytterne var det Karla Dyhm-Junge og Miss Daisy e. De Noir, der var første danske ekvipage på banen, og Karla gjorde som hun har gjort under hele mesterskabet, hun satte nemlig personlig rekord nok engang. 76,600% blev det til.

Efter sit ridt sagde Karla bl.a.: 
“Det var super fint – jeg var lidt bagud musikken, men vi skal jo bare hjem og have lidt mere rutine. Jeg er så tilfreds med hende, og procenterne kan jeg bestemt ikke klage over.”

Ligesom det har været tilfældet de sidste par dage, så var der også meget varmt på BB Horse Arena i dag og det kunne godt mærkes, forklarede Karla Dyhm-Junge: 

“Det var hårdt i dag og vi har været i gang i mange dage, så både hesten og jeg er trætte. Men jeg kan ikke klage over hende. Hun er bare en makker og hun bar mig rundt derinde – jeg havde ikke ret meget tilbage.”

Guld og rekord til Tobias

Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill e. Blue Hors Schufro har imponeret hver gang de har været på banen, og i dag var ingen undtagelse. Et flot, flydende program med smukke overgang og rigtig gode overgange og super korrekte sidebevægelser blev af dommerne belønnet til intet mindre end 86, 513%. Det er personlig pointrekord i Freestyle med hele 2 procentpoint for ekvipagen. Der var også tydelig tilfredshed at spore hos det danske team, og naturligvis også Tobias’ træner, Nanna Merrald Rasmussen, der stod med på sidelinjen.

“Det var en fantastisk tur i dag – alting gik som vi havde planlagt det. Jeg er bare så glad. Og jeg er så stolt af min hest – at gå ind i den her er varme, og så bare præstere og give mere og mere. Og selvom jeg var træt i dag, så blev hun bare ved – hun er bare en fantastisk hest.”

Flot 5. plads til Nicole

Grad V-rytterne lukkede og slukkede ballet på BB Horse Arena, og her havde danske Nicole Johnsen med Moromax e. Occacio kvalificeret sig til finalen. I det meget stærke felt blev Nicole og smukke Moromax nr. 5 med en score på flotte 74,290%.
Efter dagens ridt sagde en tilfreds Nicole:

“Det med at være med til verdensmesterskaberne har været helt uvirkelige. Jeg er så taknemmelig for at vi fik mulighed for at være med. Min hest var fuldstændig upåvirket, så sej og han stolede bare fuldstændigt på mig.”

Medaljeregn

For de danske pararyttere har dette VM på hjemmebane resulteret i intet mindre end fem medaljer. Både Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen har vundet to individuelle guldmedaljer og i holdkonkurrencen red de danske ryttere sig til en sølvmedalje.

Resultatliste Grad II

Resultatliste Grad III

Resultatlister Grad V

Kontakter


Jens Trabjerg

ECCO FEI World Championships Herning 2022
jt@he************* Vis...
+ 45*********** Vis...

Emner


Herning2022 Paradressur


Dyhm Junge K HERN22SV07800 - DK
Karla Dyhm Junge endte lige uden for medaljerne i Freestyle for Grad III-rytterne. Foto: Herning2022/Hippofoto.be - Sharon Vandeput
Hent | 2,94 MB | 3200 x 4800 | .jpg

Johnsen N HERN22SV09606 - DK
Nicole Johnsen og Moromax fik vist en flot freestyle i dagens finale. Foto: Herning2022/Hippofoto.be - Sharon Vandeput
Hent | 3,06 MB | 3200 x 4800 | .jpg

Kristensen K HERN22SV5547 - DK
En glad Katrine Kristensen, der - igen - stod øverst på podiet. Foto: Herning2022/Hippofoto.be - Sharon Vandeput
Hent | 3,07 MB | 3200 x 4800 | .jpg

Thorning Joergensen T HERN22SV6039 - DK
Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill på vej mod ny personlig rekord. Foto: Herning2022/Hippofoto.be - Sharon Vandeput
Hent | 2,89 MB | 3200 x 4800 | .jpg

Princess Benedikte of Denmark HERN22SV5597 - DK
H.K.H Prinsesse Benedikte var med til at hylde de dygtige danske paradressurryttere i dag. Foto: Herning2022/Hippofoto.be - Sharon Vandeput
Hent | 3,01 MB | 3200 x 4800 | .jpg

Zip og hent alle filer