pressport logo
https://www.pressport.com/dk/byggerietspressebureau/pressreleases/voksev%C3%A6rk-p%C3%A5-virum-gymnasium-9478

Vokseværk på Virum Gymnasium

Pressemeddelelse

Gymnasiet udvides med ny glasinddækket forbindelsesbygning, stor multihal og nye klasselokaler i et projekt til 36 millioner kroner, der frem til foråret 2011 gennemføres i hovedentreprise af Jönsson a/s

For et par år siden kunne Virum Gymnasium fejre 50 års jubilæum, og som en forsinket jubilæumsgave gør gymnasiet nu klar til en markant udvidelse, der foruden  en ny, central mellembygning med glas/alu-facader omfatter opførelse af et nyt hus i to etager med plads til otte nye klasselokaler samt en ny sports- og multihal med alle moderne faciliteter og plads til 1.000 personer.

- Vi er netop gået i jorden med første spadestik og regner med at kunne slå dørene op til gymnasiets nye afdeling i det tidlige forår 2011, konstaterer Sune Skovgaard Gartoft, der som projektleder hos hovedentreprenøren Jönsson a/s står i spidsen for byggeriet.

Sune Skovgaard Gartoft tilføjer, at udvidelsen af Virum Gymnasium i alt omfatter 2.200 kvadratmeter og gennemføres i tæt samarbejde med både gymnasium, arkitekt og ingeniør, og han pointerer, at Jönsson som led i projekteringen kombinerer virksomhedens viden og erfaring fra byggeriet af en stribe andre skoler og sportshaller.

- Vi har gennem årene opbygget en solid ekspertise, når det gælder byggeri af skoler og sportshaller, og i et målrettet samarbejde med rådgiverne har vi både i relation til byggetekniske løsninger og planlægningen af byggeforløbet samlet det bedste fra to verdener i projektet til Virum Gymnasium.

- Ved at kombinere kendte ideer på nye måder med minutiøs planlægning, der går dybt i detaljen, en klar fordeling af opgaver og ansvar samt et team af højt kvalificerede håndværkere med erfaring fra byggeri af skoler og sportshaller sikrer vi, at gymnasiet får mest muligt for pengene, konstaterer Jönssons projektleder og understreger, at den nye hal skal kunne anvendes til en lang række formål.

- Hallen på ca. 1.000 kvadratmeter indrettes som en moderne sportshal med fjedrende gulve under store frie spænd, men den skal som skolens nye samlingspunkt og multihal fungere i mange andre sammenhænge.

Samspil mellem gammelt og nyt

Jönssons projektleder fortæller videre, at udvidelsen af Virum Gymnasium er tegnet af arkitektfirmaet Rørbæk & Møller A/S og opføres som en kompakt bygning med en gennemgående, central glaskile, der dels binder eksisterende og nyt byggeri sammen, dels lukker lyset ind i de nye undervisningslokaler og den nye multihal.

- Den kompakte udformning af byggeriet sikrer et minimalt varmespild og står som kontrast til husets nye transparente glaskile, der indrettes med studiepladser og indbyder til socialt samvær med direkte udsigt til grønne idrætsanlæg og boldbaner fra kilens udkragede afslutning.  

Nøgleord


Byggeri