PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/byggerietspressebureau/pressreleases/arkitekturpris-til-b%C3%A6redygtigt-sommerhus-21763

Arkitekturpris til bæredygtigt sommerhus

Pressemeddelelse oktober 12, 2015 Passivhus Passiv-sommerhus Bjerg arkitektur Cedertræ

Sommerhus udviklet af Bjerg Arkitektur A/S og opført i klitten ved Tornby Strand som passivhus med facader og tag i cedertræ hædret med Hjørring Kommunes Arkitekturpris

Hæderspris til passiv-sommerhus
Det præmierede sommerhus på Tornby Strand – et bæredygtigt passivhus udviklet af bjerg arkitektur A/S – er opført på et naturligt plateau midt i klitten med panoramaudsigt til landskab og Vesterhav.

- Et fornemt eksempel på bæredygtig, arkitektonisk nytænkning i et smukt design og en høj arkitektonisk kvalitet med et nyt og moderne formsprog, der er nøje tilpasset Vestkystens unikke natur.

Sådan lød karakteristikken fra dommerkomiteen til Bjerg Arkitektur A/S, der onsdag blev hædret med Hjørring Kommunes Arkitekturpris for designet af et nyt sommerhus med panoramaudsigt til Vesterhavet ved Tornby Strand – et passivhus på 160 kvadratmeter, som smyger sig ind i den yderste klit med en med facader og tag klædt i certificeret cedertræ.

- Vi er selvfølgelig stolte over at dommerkomiteen har valgt at hædre sommerhuset i Tornby med årets arkitekturpris, konstaterer sagsarkitekt og passivhusdesigner Mark Krebs fra Bjerg Arkitektur A/S og fortsætter:

- Som arkitekter har vi et stort ansvar for at bevare og sikre den unikke natur langs vore kyster for kommende generationer, og vi har set det som vores opgave og pligt at skabe et bæredygtigt sommerhus i tæt kontakt med naturen.

- Den holdning har fra starten vundet genklang hos bygherre Niels Jensen og Susanne Fibiger, der gennem hele udviklingsforløbet har været begejstrede for den bæredygtige arkitektoniske idé, og de er stolte over resultatet og præmieringen, fastslår Mark Krebs, mens arkitekt Marie Mølgaard Vinther supplerer:

- På den baggrund fremstår sommerhuset i Tornby i et enkelt og stilrent design, hvor både facader og tag er beklædt med ubehandlet cedertræ, der lever med naturen og patinerer i sorte og sølvgrå nuancer og samtidig tilfører huset en skarp arkitektonisk profil, som både i sit ydre og indre udtryk underlægger sig og spejler det unikke landskab klitlandskab ved Vesterhavet. 

Marie Mølgaard Vinther fortæller videre, at huset, der er opført på et naturligt plateau midt i klitten med direkte og ugeneret havudsigt, rummer to værelsesfløje udstyret med badeværelser omkring en åben og gennemlyst midtersektion med stor stue og køkken, som har direkte adgang til et afskærmet udeområde med udhus, der sammen med den naturlige klit skaber læ på en stor central udendørsterrasse.

Rammetekst:

”Et nyt, moderne sommerhus, der skiller sig ud med en meget stringent og tidstypisk arkitektur, og som på fineste vis indpasser sig i det karske klitlandskab både i disponering og i materialitet.

Huset er velordnet, minimalistisk og konsekvent gennemført i få velvalgte materialer og med fine detaljer både ude og inde”, konstaterede dommerkomiteen i sin begrundelse for at præmiere det cederklædte passiv-sommerhus i klitten på Tornby Strand skabt af Bjerg Arkitektur A/S.

Kontakter


Mark Krebs

arkitekt MAA, certificeret passivhusdesigner
Bjerg Arkitektur a/s
[email protected]** Vis...
99 33****** Vis...

Marie Mølgaard Vinther

Arkitekt og certificeret passivhusdesigner
Bjerg Arkitektur A/S
[email protected]******* Vis...
+45 2******** Vis...

Emner


Passivhus Passiv-sommerhus Bjerg arkitektur Cedertræ


Hæderspris til passiv-sommerhus
Det præmierede sommerhus på Tornby Strand – et bæredygtigt passivhus udviklet af bjerg arkitektur A/S – er opført på et naturligt plateau midt i klitten med panoramaudsigt til landskab og Vesterhav.
Hent | 5,34 MB | 2444 x 4072 | .jpg

Hæderspris til passiv-sommerhus 2
Det præmierede passiv-sommerhus i Tornby, som er designet af Bjerg Arkitektur A/S er indvendigt beklædt med birketræsfinér på vægge og lofter samt gulvklinker i en varm nuance - her ses den centrale sektion med køkken og stue, der er åben til kip og udstyret med store panoramavinduer med udsigt til både klitlandskab og Vesterhav
Hent | 4,94 MB | 3168 x 4752 | .JPG

hæderspris til bæredygtigt sommerhus
Det præmierede passiv-sommerhus i Tornby, som er designet af Bjerg Arkitektur A/S, er indvendigt beklædt med birketræsfinér på vægge og lofter samt gulvklinker i en varm nuance - her ses den centrale sektion med køkken og stue, der er åben til kip og udstyret med store panoramavinduer med udsigt til både klitlandskab og Vesterhav
Hent | 5,95 MB | 2940 x 3856 | .jpg

hæderspris til Bjerg Arkitektur A/S
Bjerg Arktektur A/S hædret med Hjørring Kommunes Arkitekturpris for bæredygtigt passiv-sommerhus på Tornby Strand - på billedet fra prisoverrækkelsen ses bygherreparret Susanne Fibiger (th) Niels Jensen sammen med arkitekt og passivhusdesigner Mark Krebs fra Bjerg Arkitektur A/S
Hent | 2,56 MB | 2848 x 4288 | .jpg

Hjørring Kommunes Arkitekturpris 2
Bjerg Arktektur A/S hædret med Hjørring Kommunes Arkitekturpris for bæredygtigt passiv-sommerhus på Tornby Strand - på billedet fra prisoverrækkelsen ses bygherreparret Susanne Fibiger (th) Niels Jensen sammen med arkitekt og passivhusdesigner Mark Krebs fra Bjerg Arkitektur A/S
Hent | 2,39 MB | 2848 x 4288 | .jpg

Hjørring Kommunes Arkitekturpris til Bjerg Arkitektur A/S
Bjerg Arktektur A/S hædret med Hjørring Kommunes Arkitekturpris for bæredygtigt passiv-sommerhus på Tornby Strand - dronefoto nedefra.
Hent | 1,33 MB | 1713 x 3264 | .jpg

Hjørring Kommunes Arkitekturpris til Bjerg Arkitektur A/S
Bjerg Arktektur A/S hædret med Hjørring Kommunes Arkitekturpris for bæredygtigt passiv-sommerhus på Tornby Strand - dronefoto 2
Hent | 4,75 MB | 3000 x 4000 | .JPG

Zip og hent alle filer