PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/snow-et-nyt-sp%C3%A6ndende-armatur-fra-louise-campbell-6670

Snow – et nyt spændende armatur fra Louise Campbell

Pressemeddelelse februar 23, 2009 Hus og Have

Louise Campbell har i samarbejde med Louis Poulsen tidligere skabt to armaturer, som begge indfanger essensen af sommerens sollys filtreret gennem løv. Nu har den talentfulde designer skabt det originale armatur Snow, som bringer associationen om vinterlys reflekteret i sne lige ind i stuen.

Louise Campbell Snow stemning

Louise Campbells formgivning er baseret på stærke ideer og klare billeder. Med Snow har hun ladet sig inspirere af den danske vinter, når den er bedst. Fyldt med ren, hvid sne, der kaster et præcist lys fra sig. I Danmark er sommeren så lys, at vi næsten ikke benytter os af elektriske lyskilder. Det gør vi til gengæld i døgnets 24 timer om vinteren. På original vis afspejler Snow i hele sit væsen det halvår, hvortil den er skabt.

I sit arbejde med lys ønsker Louise Campbell at skabe gode fortællinger, og som ledetråd ønsker hun at trække naturens skønhed helt ind i vores rum. Armaturerne skal skabe stemning, mener hun, men der indgås ingen kompromiser med hensyn til, hvad belysning skal kunne. Louise Campbell formgiver sine armaturer rationelt - på lysets vilkår og ikke for effekt. Snow imødekommer alle krav i Louis Poulsens belysningsfilosofi med hensyn til lysudsendelse og blændfrihed.

Snow er udført som to sammensatte kegleformer. Den største kegle udgør standerdelen og står direkte på gulvet, og den mindste kegle danner lampehovedet. Begge kegler er skråt afskåret i den øverste, tynde ende. Snow formår at være et slankt armatur takket være et 2 kg tungt vægtlod, der hænger frit over gulvet i lampens krop. Loddet stabiliserer lampen, og wiren, det hænger i, fungerer samtidig som ledningsholder. En ærlig løsning og en kreativ, tænkt stabilisator, der giver associationer til en snebold frosset fast på sin vej mod jorden.

Snow er udført i 4 mm tykt, twinsheet-formet akryl med silketrykt motiv og spiller dermed på kontrasten mellem materiale og usynlighed. Motivet er hvide prikker i tre størrelser, der giver associationer til snefald. Snemotivet er påtrykt i lag, hvorved der fremkommer fine skyggevirkninger. Sneen gradueres, således at intensiteten aftager, jo længere den kommer fra lyskilden. Herved opnås en optimal lysfordeling og blændfrihed. Hvor der ikke er silketryk, synes lampen usynlig. Kæmpestor og samtidig fnuglet. Snow er i sin øverste del udført med to lag plast, som giver en markant dybdevirkning, der filtrerer lyset og samtidig fordeler det i den retning, hvor lampen giver læselys.

Lyset i Snow opleves som et lysspil både indirekte gennem det silketrykte motiv og direkte gennem de fire åbninger, der udgør de to kegler i geometrien. Det fremadrettede lys fra den åbne tragt fungerer som læselys. Snow illuderer i øvrigt at svæve over gulvet - en effekt, der øger lampens integration med rummet. Snow er lysmæssigt en åben lampe, som bidrager til sine omgivelser.

Med sit originale og stemningsfulde udtryk vil Snow appellere til både den private forbruger såvel som det professionelle segment. Snow vil kunne fungere som skulptur og rummets point de vue og vil samtidig opfylde alle krav om funktionel belysning. Snow måler 1505 mm i højden, lampekroppens bredeste diameter er Ø 350 mm, og armaturet måler på sit bredeste sted 842 mm. Snow bestykkes med dæmpbare glødelamper 1x40W med reflektor og 1x60W Globe. Alternativt kan den bestykkes med metalhalogen 2x20W. 

Louise Campbell er dansk møbeldesigns lysende komet. Louise Campbell er industriel designer fra Danmarks Designskole. Hun er kendt for sine møbler, belysningsarmaturer, porcelæn og interiører. Uddannet på Danmarks Designskole, 1995, linjen for Industrielt Design. Og London College of Furniture, F. M. & I., 1992 med udmærkelse.

Louise Campbell blev valgt som årets designer 2005 af magasinet Bo Bedre. Hun har blandt andet modtaget Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat, Bruno Mathsson Award 2007 og Finn Juhls arkitekturpris.

Emner


Hus og Have