PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/nu-ruller-danmarks-nye-cykelsportsmesse-6082

Nu ruller Danmarks nye cykelsportsmesse

Pressemeddelelse oktober 22, 2008 Sport

Med CykelSportMessen i Roskilde Kongres- & Idrætscenter får Danmark en ny forbruger messe inden for et felt, der boomer som aldrig før.

Professionelle cykelryttere

Den 8. og 9. november slår Roskilde Kongres- og Idrætscenter dørene op for Danmarks nye cykelsportsmesse med gratis adgang. Det kan lyde paradoksalt, at cykellandet Danmark længe ikke har haft en forbrugermesse med fokus på cykelsport og -motion, hvor vi har stolte traditioner, men det er ikke desto mindre tilfældet.

Det skal der nu laves endegyldigt om på, hvis det står til Marker Scandinavia, som er initiativtager til CykelSportMessen. Marker Scandinavia importerer selv nogle af de klassiske og mest kendte produkter inden for cykelsporten som Campagnolo, Selle Italia, Taxc og Colnago m.fl., og firmaet har længe følt, at der har manglet et arrangement på netop dette felt.

"Der findes mange forbrugermesser i Danmark, men ingen som henvender sig særskilt til cykelfolket," oplyser direktør Jan Marker. "Det har altid virket underligt, at cykelfolket i lang tid ikke har haft en messe, når man tænker på, hvordan bil- og modemesser for eksempel fylder i mediebilledet. Men det laver vi om på nu."

Område i eksplosiv fremgang
Inden for de senere år er salget af racercykler, cykeludstyr og cykeltøj på det nærmeste eksploderet. Den ambitiøse motionist køber i dag en cykel til over 20.000 kr. uden at blinke, og i weekenden er landevejene fyldt med både mænd og kvinder, der lufter de blankpolerede cykelhjul og det spraglede cykeltøj, inspireret af de store professionelle hold.
 
"For år tilbage var eksklusive racercykler forbeholdt cykelryttere på topniveau, men dem har de ikke længere for sig selv," forklarer Jan Marker. "Til forskel fra Formel 1, kan man som cykelamatør gå ud og købe udstyr, der matcher de professionelle cykelrytteres udstyr. Og bagefter kan man køre landevejene tynde og få motion på præcis det niveau, man ønsker, vel at mærke uden de slidskader, der typisk følger med andre motionsformer. Det er ikke så mærkeligt, at mange har kastet deres kærlighed på cykling som motionsform."

Det boomende salg af cykler, udstyr, tøj og rejser på højt niveau er baggrunden for, at Jan Marker og hans medudstillere forventer et stort rykind til CykelSportMessen, hvor der udover cykeludstyr også bliver mulighed for at hente inspiration, når det gælder træning, ernæring, cykelrejser mv.
Det er lykkedes at samle en del de store navne i branchen, og der er tilmed en publikumskonkurrence med præmier for over 100.000 kr. – hovedpræmien er et Colnago kulfiberstel til en værdi af 16.000 kr.

Åbningstiderne er lørdag den 8. november kl. 10-17 og søndag den 9. november kl. 10-16. Der kan printes gratis adgangskort fra hjemmesiden www.marker-scandinavia.com

Kontakter


Emner


Sport