PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/informationsm%C3%B8de-i-aalborg-om-behandling-af-brud-p%C3%A5-rygs%C3%B8jlen-3868

Informationsmøde i Aalborg om behandling af brud på rygsøjlen

Pressemeddelelse april 11, 2007 Helse

Mellem 15- og 17.000 danskere brækker hvert år ryggen på grund af knogleskørhed! Mange af bruddene opdages ikke i første omgang, men i takt med, at antallet af brud på den enkelte ryg stiger, bliver smerterne større, vedvarende og i værste fald invaliderende. Men alle kan hjælpes, og det er aldrig for sent at gå i gang med en behandling. Osteoporoseforeningen inviterer i samarbejde med professor, overlæge Peter Laurberg fra Aalborg Sygehus til informationsmøde om behandlingsmulighederne den 24. april.

Lider man af knogleskørhed, har man stor risiko for at brække sine knogler. Et brud på rygsøjlen lyder måske uskyldigt, men gør man sig det klart, at et brud i realiteten er det samme som en brækket rygsøjle, klinger det straks mere alvorligt. Ikke desto mindre får 2/3 af alle, der rammes af brud på rygsøjlen aldrig stillet en diagnose, og det kan være skæbnesvangert, for bliver sygdommen ikke behandlet tilstrækkeligt, er der stor risiko for at få endnu et brud inden for kort tid.

Brud på rygsøjlen er lumske. De er nemlig ikke umiddelbart synlige som andre brud, og det første brud medfører ikke nødvendigvis langvarige smerter. Men ved to eller flere brud på rygsøjlen, kan smerter ikke undgås, og mange patienter udvikler kronisk smertesyndrom, nedsat bevægelighed og reduceret livskvalitet.


Få overblik over behandlingsmulighederne

Med de behandlingsmuligheder, vi råder over i dag, kan langt de fleste imidlertid hjælpes, og det er aldrig for sent at gå i gang med en behandling. Behandlingsmulighederne udvikles hele tiden, og der er derfor god grund til også som patient at holde sig opdateret om den seneste udvikling. Det giver det bedste grundlag for drøftelsen af det videre behandlingsforløb med egen læge eller specialist.

På informationsmødet den 24. april gennemgår overlæge Peter Laurberg fra Aalborg Sygehus alle kendte behandlingsmuligheder og fortæller, hvem den enkelte behandling egner sig til, og hvad man har ret til, når man får stillet diagnosen. Herudover vil en patient fortælle om sine erfaringer med en ny knogleopbyggende behandling. Der vil være lejlighed til at stille spørgsmål undervejs.

Alle patienter og pårørende er velkomne. Arrangementet er gratis og inkluderer et let traktement i pausen. Tilmelding er ikke nødvendig.

Informationsmødet finder sted

Tirsdag den 24. april fra kl. 17-19 på Aalborg Sygehus Syd, Auditoriet i Medicinerhuset, Mølleparkvej 8, Aalborg.


Buslinier til sygehuset: 11 og S3.


Arrangementet er realiseret med støtte fra Eli Lilly Danmark A/S.

Emner


Helse