PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/skolen-i-sydhavnen-vinder-international-arkitekturpris-22525

Skolen i Sydhavnen vinder international arkitekturpris

Pressemeddelelse april 28, 2016 JJW Arkitekter WAN EDUCATION AWARDS Årets byggeri Arkitekturpris København Skolen i Sydhavnen Årets skolebyggeri

Skolen i Sydhavnen vinder årets WAN Education Award. WAN Awards uddeles af World Architecture News og har gennem de seneste år udviklet sig til et af verdens største arkitekturprisprogrammer.

SIS WAN EDU 16 01

Skolen i Sydhavnen har vundet årets WAN Education Award foran fem andre finalister fra hele verden. Skolen var oppe imod en japansk daginstitution, en skole i Tyrkiet, et uddannelsescenter for social retfærdighed i USA, et amerikansk college og en skole i Zambia.   

Det er bare så dansk og klogt
Juryen til Wan Education Award består af kompetente fagdommere, der alle har mange års erfaring med uddannelsesbyggerier. Jurymedlemmerne motiverer blandt andet prisen med følgende udsagn ”Det er gjort med en virkelig stram og intelligent planløsning, der på ingen måder virker påtaget, hvilket er utroligt. Det er virkelig smart udført og et vidunderligt stykke arkitektur. (…) “Det er bare så dansk og klogt tænkt, det er legende, det er lykkeligt og det ser ud til at være et godt sted at være (…) Når du ser på det, bemærker du, at hvert eneste område er udnyttet. Jeg elsker også måden som det er indpasset på, det er fuldstændig kontekstuelt og har sin egen identitet.”

Dansk arkitektur kan noget særligt
Lars B. Lindeberg, partner og kreativ direktør hos JJW Arkitekter, er stolt over den internationale anerkendelse, der viser, at det er muligt at lave god arkitektur i øjenhøjde med børnene og deres behov. ”At Skolen i Sydhavnen vinder en stor international arkitekturpris, ser jeg som en anerkendelse af, at dansk arkitektur kan noget særligt. Det skal vi værne om i fremtiden. Vi skal holde fast i vores store ambitioner på arkitekturområdet med kvalitet og bæredygtighed som iboende elementer. Ikke blot fordi vores arkitektur- og designtraditioner gør Danmark til et bedre sted at leve, men også fordi det er med til at markedsføre os internationalt og samtidig skaber potentialer for øget eksport. På fagets, tegnestuens og vores samarbejdspartneres vegne er jeg stolt over anerkendelsen, ligesom jeg takker Københavns Kommune for at have modet og ambitionerne på skoleområdet. Dejligt, at København er en by, der har ambitioner for sine familier og skaber rammerne for gode offentlige byggerier.”  

Skolen i Sydhavnen har allerede vundet prisen som årets skolebyggeri i Danmark og prisen for årets danske byggeri. I København er der store ambitioner på folkeskoleområdet, og overborgmester Frank Jensen (S) er stolt af, at skolen nu også får stor opmærksomhed fra udlandet.

”Det er en mærkesag for mig, at vi i København skaber de bedste folkeskoler til vores børn. Og det er en fantastisk anerkendelse, at Skolen i Sydhavnen igen står øverst på podiet og denne gang vinder en af verdens største internationale arkitekturpriser. Skolen passer perfekt ind i det omkringliggende byrum og skaber optimale muligheder for blandt andet at inddrage havnen i undervisningen” siger Frank Jensen.

Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) udtaler:”Skolen i Sydhavnen er en kæmpe gevinst for elever og lærere, der har fået nogle helt unikke rammer at lære og undervise i. Skolen er i den grad udformet med øje for børnenes behov og det er virkelig en stor anerkendelse af et stykke rigtig flot arbejde, at de er løbet med førsteprisen foran skoler og institutioner fra hele verden. Stort tillykke til skolen, København og JJW Arkitekter.”

Læs mere om Skolen i Sydhavnen som vinder af årets WAN Education Award på

http://www.worldarchitecturenews.com/project/2016/26653/wan-awards/wan-education-award-2016-winner-announced.html

WAN AWARDS
WAN Awards har gennem de seneste år udviklet sig til et af verdens største arkitekturpris-programmer med over 1.300 indstillinger, der vurderes af 317 fagdommere.

SKOLEN I SYDHAVNEN
Skolen i Sydhavnen er Københavns Kommunes nye maritime og naturvidenskabelige profilskole, der slog dørene op i forbindelse med skolestart 2015. På Skolen i Sydhavnen trækker man byen ind i skolen og skolen ud i byen, samtidig med at man udnytter skolens placering tæt på vandet til at bruge vandet som et ekstra klasseværelse. Skolen er udviklet på børnenes præmisser, så arkitekturen understøtter børnenes læring og sociale udvikling. Bygningen opfordrer til, at børnene bevæger sig og mødes på kryds og tværs. Derfor er der legepladser på alle tage, og indvending er der varierede rum og store aftrapper, der fungerer som naturlige samlingspunkter. Skolen har tidligere vundet prisen for ”Årets Skolebyggeri” og ”Årets Byggeri”. Senere i år er Skolen i Sydhavnen repræsenteret på Venedig Biennallen som en del af den danske pavillon.    

Alle fotografier: Torben Eskerod

FAKTA – SKOLEN I SYDHAVNEN
Projekt: Nybyggeri – Folkeskole
Bygherre: Københavns Kommune, Børne- & Ungdomsforvaltningen
År: 2006 – 2015
Areal: 9.500 m²
Arkitekt: JJW Arkitekter (Totalrådgiver)
Ingeniør: NIRAS
Landskab: JJW Landskab / PK3 Landskab
Idrætskonsulenter: Keinicke & Overgaard Arkitekter
Storentreprenører: B. Nygaard Sørensen A/S, G.V.L. Entreprise A/S, Lindpro og Jakon A/S
Byggeledelse: Arkitektfirmaet Friis Andersen
Kunstnerisk udsmykning: Peter Holst Henckel

Kontakter


Julie Christine Ørnø

Presserådgiver
Københavns Kommune, Ledselssekretariatet, Børne- og Ungdomsforvaltningen
fc0m@********* Vis...
5173***** Vis...

Susan Norsker

Pressekonsulent for overborgmester Frank Jensen
Københavns Kommune, Økonomiforvaltningen
F59U@********* Vis...
2134**** Vis...

Emner


JJW Arkitekter WAN EDUCATION AWARDS Årets byggeri Arkitekturpris København Skolen i Sydhavnen Årets skolebyggeri