PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/kj%C3%B8kkenkunder-st%C3%B8tter-kreftsyke-barn-22216

Kjøkkenkunder støtter kreftsyke barn

Press release februar 9, 2016

I Norge får 180 barn kreft hvert år – 3 barn dør av kreftsykdommen hver måned. Flere barn skal reddes, og derfor er HTH i Norge blitt gullsponsor for Team Rynkeby, og de vil be kundene om hjelp til å samle inn til kreftsyke barn.

HTH støtter Team Rynkeby

«Når barn rammes av kreft, er det ekstra hardt – alle ønsker å se barna sine vokse opp. Hvert år får 180 norske barn kreft, og selv om 4 av 5 barn overlever, så er kreft fortsatt den vesentligste dødsårsaken blant barn mellom 1 og 15 år. Det ønsker vi å være med og endre på. Derfor er vi gått inn som gullsponsor for Team Rynkeby,» forteller Torben Møller, som er markedssjef for HTH i Norge.

Kundene hjelper med å samle inn

I fjor samlet Norge inn godt og vel 2,5 mill. NOK via Team Rynkeby – det tallet vil HTH heve sammen med tusenvis av kjøkkenkunder. I tillegg til å bidra med et sponsorat, skal HTHs kunder hjelpe med å samle inn. Hver gang en nordmann kjøper et HTH-kjøkken, blir han eller hun bedt om å vurdere hva som er gått bra og hva som er gått mindre bra i forbindelse med kjøpet. Her vil HTH gi 10 kroner til forskning i barnekreft hver gang en kjøkkenkunde har vurdert et nytt kjøkken.

«HTH leverer hvert år tusenvis av kjøkkener til nordmenn. Derfor kommer sponsoratet til å bety mye for denne gode saken, pengeinnsamlingen til støtte for barn med kreft,» sier Torben Møller.

Faktaboks:

Team Rynkeby ble stiftet i 2002, da 11 mosjonssyklister med tilknytning til den danske juiceprodusenten Rynkeby Foods A/S bestemte seg for å sykle til Paris for å se avslutningen på Tour de France. Da laget kom hjem, hadde det et overskudd på 42.000 NOK, som de bestemte seg for å donere til barnekreftforskning. Siden har prosjektet satt fart, og det er i alt samlet inn godt og vel 182 mill. NOK til forskning i barnekreft. I Norge er det i alt samlet inn 3,69 mill. NOK over to år.

Foto: Torben Møller, markedssjef hos HTH Norge.