PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/malmlafts-beste-sm%C3%B8retips-sikrer-en-vellykket-skitur-21966

Malmlafts beste smøretips sikrer en vellykket skitur

Press release november 26, 2015 Malmlaft eiendom Hytter Fritidsbolig

Endelig har vinteren inntatt fjellheimen, og mange nordmenn lengter etter å komme seg ut i skiløypene. Uten bakglatte ski og kladderi, blir skituren en morsom opplevelse for hele familien.

Finn smøresonene
Nå som vinteren endelig er her, er det mange som er ivrige etter å komme seg ut i skiløypene. Alle skientusiaster vet at riktig skismøring er en forutsetning for gode skiopplevelser. Derfor deler Malmlaft sine beste smøretips. 

Det første du må begynne med, er å finne ut hvor smøresonen er. Dette kan du få hjelp til i en sportsbutikk, eller du kan få en venn til å hjelpe deg. For å finne smøresonen, må du stå på skiene på flatt underlag med lik vekt på begge beina. Få en venn til å føre et papir under skiene. Der papiret stopper i forkant og bakkant, setter dere en strek med vannfast tusj. Den delen av skiene som er mellom disse to markeringene, er festesonen på skiene. Foran og bak disse markeringene har du glidesonen. I glideonen, altså foran og bak på skiene, bruker du glider. Legg glider mot et strykejern, så det smelter og drypper ned på skisålen. Deretter smører du glideren utover sålen med strykejernet. Her er det lurt å bruke store bevegelser. Pass på at jernet er i bevegelse hele tiden så du unngår å svi sålen! La glideren avkjøles ca. 15 min før du fjerner overflødig voks med en smøringsskrape/sikling. Nå er du klar for å smøre festesonen. I festesonen på skiene, skal du ha festesmøring. Den bestemmes av temperaturen ute. Sjekk temperaturanbefalingene på skismøringsboksen, eller se på en smøretabell. En huskeregel er: Blå til kaldt vær (under minus 7 grader), Blå Extra mellom minus 7 og minus 2, Lilla på nullføre og Rødt i plussgrader.

Besøk Malmlaftbloggen for flere smøretips og tips til smøreutstyr.

Om Malmlaft
Malmlaft er en av Norges eldste og mest anerkjente merkevarer i hyttesegmentet. Vi har en stor tomtebank og leverer nøkkelferdige hytter av høy kvalitet til konkurransedyktige priser.

Malmlaft Eiendom gjør hele prosessen, fra kjøp til leveranse, til en sikker og trygg opplevelse for deg som kunde. Få ferdig hytte, eller la oss hjelpe deg med å velge riktig hyttetomt og bygge din drømmehytte.

Contacts


Subjects


Malmlaft eiendom Hytter Fritidsbolig